autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Orez cu pui si sos de curry

Autor: Kamad Sebastian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 16 februarie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Orez:


2 linguri de ulei de masline se pun la incins.


Se rup pastele si se lasa sa se rumeneasca (pana se inchid la culoare), se adauga 1 pahar de orez si 2 pahare de apa.


Se lasa sa fiarba acoperit pana scade apa.


Se da deoparte de foc si se ia capacul.


Puiul:


Se pune pieptul de pui la gratar cu putina sare, dupa care se taie in cubulete.


Sosul de curry:


Se pune untul la topit la foc lent, se adauga uleiul de masline, iar cand s-a incins se adauga 1 lingura de faina.


Se amesteca bine (ca sa nu se faca gogoloase), se adauga ardeiul iute si la sfarsit zeama de la portocala si cubul de Knor.


Separat se amesteca galbenusul cu smantana si se adauga curry.


Se


amesteca totul se lasa sa se ingrose sosul.


Se va pune orezul in farfurie, se adauga pieptul de pui, iar sosul se pune la sfarsit.


Se serveste cu chipsuri.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • diana

    diana (Maestru bucatar):

    foarte bun ;chiar mi-a placut si nui greu de preparat,ancercatineaparat

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Nu inteleg ce rol au chipsurile...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Nu inteleg ce rol au chipsurile...

  • Fara foto

    loretta , 16 august 2009

    Intr-adevar este aberant

    • Fara foto

      cristina , 10 august 2009

      Este aberant sa servesti cu chipsuri, de asemenea este aberant sa adaugi paste italiene si ulei de masline.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

15 voturi

Ingrediente

  • Orez,
  • 2-3 paste,
  • 1 piept de pui,
  • Sos: 15 gr unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura faina alba
  • 3-4 linguri de smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 1 portocala mica
  • 1 cub de concentrat Knor
  • curry
  • piper
  • ardei iute uscat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Kamad Sebastian

Salata de castraveti cu pepene galben

Castravetele se curata de piele, se taie in jumatate (lungime) si se taie in rondele fine; se amesteca

0 voturi    1 comentariu
8 min
Retete vegetariene

Dovlecei cu ton

Se taie dovlecelul in jumatati pe lungime. Se scoate miezul dovlecelului cu o lingurita. Se pune

4 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu peste

Vinete umplute cu branza si jamon serrano

Se spala bine vinetele si se vor taia in rondele, nu foarte groase. Se pune intre doua rondele de

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu inteleg ce rol au chipsurile...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu ciuperci

Tocanita de pui cu ciuperci

Pieptul de pui il taiem fasiute lungi. Ceapa, ardeiul si ciupercile le taiem julienne. Nu le tocati marunt! Punem putin ulei in cratita,

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam sa fiarba 15 minute si pasam rosiile.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne