autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ostropel de pui

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puiul se taie bucati potrivite, se condimenteaza si se inabuse in grasime.


Se adauga ceapa si se lasa la inabusit 10 minute, se adauga zeama de lamaie, dupa care se presara faina si se amesteca energic.


Se toarna vinul si restul materiilor prime, se completeaza cu putina apa si se fierbe 15 minute, amestecand din cand in cand.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    nicol (Chef de cuisine):

    Am testat mai multe retete de ostropel dar din toate asta este "ACEEA".Multi leaga gustul de amintiri (si eu)deci trebuie sa-ti multumesc pentru ca mi-ai readus bucuria copilariei.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Am pregatit dar am mai facut cateva retusuri dupa gustul meu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    M-ai nimerit cu ostropelul,imi place la nebunie.Eu il pregatesc astfel: pulpe pui usturoi(cu cat este mai mult cu atat iese mai bun) pasta de tomate sau suc de rosii foi de dafin piper boabe sare,piper,condimente putina digesta praf in loc de faina pentru a ingrosa sosul o lingurita otet de mere putin vin alb un varf de lingurita miere de albine sau zahar Pulpele se spala, se zvanta, se condimenteaza si se prajesc in uleiul incins. Separat se pregateste un sos rosu din : pasta de tomate sau suc de rosii,putin vin alb,o lingurita de otet de mere,un varf de lingurita miere de albine sau zahar,foi de dafin,cateva boabe de piper,sare,piper,condimente,usturoiul pisat,apa fiarta daca este nevoie. Se da in clocot sosul,se pun pulpele gata prajite si se mai dau in 2-3 clocote si se opreste focul.Daca va place puteti pune marar tocat marunt la sfarsit.Se poate servi cu garnitura de piure de cartofi,broccoli,conopida,legume fierte,sotate,cartofi natur,cartofi prajiti alaturi de o salata sau de muraturi. Sosul acesta se poate servi si la alte preparate din carne sau peste. La tara bunica ne facea ostropel si din porumbei.Am facut anul trecut si sa stiti ca este extraordinar.

  • 45 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bica Elena , 15 august 2013

    ma bucur pentru retetele trimise mie imi sint de folos.

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2011

    ASTA IMI ADUCE AMINTE DE RETETELE BUNICII...MULTUMESC!

  • Fara foto

    gabriela (Bucatar) , 05 octombrie 2010

    o reteta foarte buna nu credeam k o sa_mi iasa asa buna ,sunt km noua in artele culinare :d am doar 20 de ani dar am un sot caruia sa_i fac :d sper sa_i placa multumesc

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foarte bun.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Valentina ,ostropelul se numara printre mancarurile mele favorite si spre surprinderea mea exact asa am invatat si eu sa il prepar de la mama mea( exceptie facand digesta care nu se gasea atunci ),dar acum nu imi lipseste din casa.

    • Fara foto

      Adina P , 11 decembrie 2009

      Maica-mea il face altfel, dar o sa incerc si eu reteta Valentinei.

    • Fara foto

      TEODORA , 10 noiembrie 2009

      cred ca este delicios.am sa il incerc si eu desi eu stiam ostropelul fara boia dar nu cred ca are ce sa strice boiaua.multumesc pt reteta.

    • Fara foto

      Dan Magik , 29 octombrie 2009

      felicitari celei/celui ce a postat aceasta reteta!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      foarte bun si traditional cred ca noi l-am inventat

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Eu o pregatesc fara otet si miere de albine.

    • Fara foto

      lucia , 16 august 2009

      Trebuie sa fie foarte bun.Abia astept sa-l gatesc.

    • Fara foto

      ionela , 28 iulie 2009

      E tare reteta!

    • Fara foto

      adriana , 14 iulie 2009

      Ostropelul pe care-l stiu eu fara ceapa si fara faina in plus putin cimbru [f putin ,amaraste..] pui de ''tara'' ulei .rosii ,piper, sare. Incercati, are alt gust.

    • Fara foto

      CARMEN DIACONESCU , 30 iunie 2009

      Taditionalul ostropel de pui si cu o mamaliguta alaturi mananci de rupi.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Trebuie sa fie tare bun.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Ai dreptate, Michael.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Valentina, pe vremuri, printre altele, ne gatea bunica la tara ostropel fara praf Digesta si iesea extraordinar. Mancaruri ca la ea nu am mai mancat nicaieri si toate aveau gusturi care azi, din pacate, s-au pierdut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Imi place la nebunie ostropelul.

    • Fara foto

      costi , 01 mai 2009

      Super, trebuie sa stii sa-l si prepari la foc de lemne la tara la plita, e super!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Am citit reteta, apoi toate comentariile. Nu stiu ce sa zic poate este bun facut si asa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Merge bine de tot cu mamaliguta.

    • Fara foto

      coco , 21 martie 2009

      Simona... e naspa ca nu ai stiut sa`l pregatesti ;) Reteta e super, am facut`o si eu la concursu de bucatari a iesit super, deci merita ;)

    • Fara foto

      Eliza , 09 martie 2009

      Mai adugati ardei copti, taiati fasii, si in loc de pasta de rosii puneti rosii cubulete... Usturoiul eu il pun intotdeauna la sfarsit, dupa ce il zdobesc cu lama cutitului de "fundul de bucatarie". Intotdeuana adaug la sfarsit patrunjel tocat si nu pun vin si nici faina de loc. Cu mamaliga este delicios.

    • Fara foto

      yo yo yo , 07 martie 2009

      Nu e explicita, dar e buna, am dat din greseala o stea.

    • Fara foto

      shey , 05 martie 2009

      E bun...merge cu mamaligutza:)))

    • Fara foto

      simona , 27 februarie 2009

      E naspa, mi-am am dat bani degeaba pe ingrediente.

    • Fara foto

      ione , 21 februarie 2009

      Ce pot sa spun.... arata ca o mancare de rosii... eu sunt obisnuita cu un sos mai lejer.... sau poate nu vad eu bine in poza... dar daca e gustoasa, cred ca merita facuta.

    • Fara foto

      nasture , 21 februarie 2009

      Este primul ostropel pe care l-am gatit in viata mea si a iesit delicios, chiar daca nu am pus vin. L-am servit cu piure si salata.

    • Fara foto

      stefanula , 09 februarie 2009

      Ostropelul e o bunatate!

    • Fara foto

      dana , 03 februarie 2009

      Foarte bun, la cuptor se baga? Pt a scadea putin sosul?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2009

      Ostropelul e minunat, dar ...eu nu pun vin. Vara cond calesc ceapa mai adaug o rosie si un ardei, taiate cubulete..

    • Fara foto

      andru , 17 ianuarie 2009

      Eu am mancat "ostropior", dar din pui de casa (de tara), este fffff gustos.

    • Fara foto

      cris , 22 decembrie 2008

      Un pic de marar face toata treba!

    • Fara foto

      sorina , 22 noiembrie 2008

      Foarte buna reteta, simpla si gustoasa. Eu am facut-o, e super tare!

    • Fara foto

      Elena , 06 septembrie 2008

      La noi, in casa, "ostropel" se numea puiul fiert/prajit la cuptor, in suc propriu (pui, vegeta, ulei, apa si usturoi pisat), iar pe aragaz, mama prepara un sos din: ulei, o ceapa mica tocata, piper, dafin, 5 linguri de bulion, 3 catei de usturoi tocati si apa, incat compozitia sa semene cu aceea de clatite! Cand puiul era fiert/prajit, se punea in sosul acela, mai fierbea 5 minute si..., la sfarit, se inchidea aragazul si se punea o lingurita rasa de otet, care-i dadea mirosul specific de .... "OSTROPEL"! Totdeauna, pe aragaz, mama pregatea si un piure de cartofi si n-am sa uit ca ne trata ca la restaurant, punand 3 linguri mari de lemn de piure, o bucata de carne si o lingura de "ostropel, care brazda, reiat, piureul! Avea un gust si un designeeeeee! Ca la mama acasa! Pofta buna !

    • Fara foto

      vlad_dracul , 25 august 2008

      Sint foarte incepator, poate cineva sa transcrie, mai detaliat, reteta, nu am ideie despre ce e vorba, inabusit-la cuptor sau prajit in ulei, sau materiile prime, care sint? please, someone help , multumesc

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 29 iulie 2008

      Da, foarte bun. Mama mea face de obicei si ii iese tare gustos.

    • Fara foto

      irina , 24 iulie 2008

      Eram in pana de idei ce sa gatesc, iar ostropelul de pui este cea mai simpla reteta posibila in asa situatii. Fff gustos. Merita sa incerci.

    • Fara foto

      emilia , 15 iulie 2008

      puteti adauga si 2 linguri de mustar ffff bun

    • Fara foto

      CLAUDIA RADUICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2008

      EU UNA PUN USTUROIUL LA FINAL YAM YAM CE BUNNNNNNNNNNN

    • Fara foto

      SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine) , 13 iunie 2008

      delicios , servit cu mamaliguta.......hmm......

    • Fara foto

      soly80s , 06 iunie 2008

      cimbrul este cel care da toata savoarea la ostropel....... se pune la fiert inca de la inceput

    • Fara foto

      andrei georgeta , 02 iunie 2008

      mi se pare o reteta usoara si gustoasa urmeaza sa o prepar

    • Fara foto

      PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 27 mai 2008

      SE POATE ADAUGA SI PATRUNJEL

    • Fara foto

      mlf (Bucatar) , 23 mai 2008

      Usturoiul???Se pune odata cu ceapa?sau?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

1163 voturi

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 capatana usturoi (7-8 catei usturoi)
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 100 gr unt (margarina)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 150 ml vin alb
  • 50 gr pasta tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

Bica Elena

ma bucur pentru retetele trimise mie imi sint de folos.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau (

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Iepure intreg la cuptor

Iepure intreg la cuptor

Facem un bait din ingredientele de mai sus, crestam iepurele si-l inpanam cu usturoi si slanina. Ungem iepurele si-l dam la rece pana

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne