Oua Faberge'

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Oua Faberge'

Ingrediente

  • 12 coji de oua intregi
  • 1 morcov mare
  • 100 g boabe de porumb dulce
  • 100 g pastai de fasole verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3 lg de mazare
  • 100 g pastrama din piept de pui
  • 50 cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 lgt patrunjel verde tocat
  • 1200 ml apa
  • 20 g gelatina

Mod de preparare

A fost dragoste la prima vedere! Le-am vazut, mi-au placut, le-am facut! Un mic antrenament pentru sarbatoarea Pastelui. O reteta plina de culoare si veselie, care bucura ochiul , sufletul si papilele gustative de-o-potriva.

Eu am avut la congelator, pregatite din toamna trecuta, porumbul, fasolea verde si mazarea, deoarece imi place sa am de toate, mai ales ca parintii mei au o gradina mare si plina de bunatati.

Prin urmare am pus la fiert doar morcovul curatat si tocat cubulete in cca 1 l de apa. Cand a fost aproape fiert, am adaugat si legumele congelate impreuna cu ardeiul taiat cubulete, sare , piper si patrunjelul verde. Am mai lasat la foc mic 10 minute, dupa care am strecurat totul si am pastrat zeama.

Cojile de oua le-am adunat timp de o saptamana, procedand astfel de fiecare data cand am avut nevoie de ele: am spart oul doar cat o moneda de 10 bani si am golit cu grija continutul; am spalat bine cojile astfel obtinute si le-am pus la uscat.

Cat timp sa raceste zeama de legume, tai cubulete pieptul de pui si cascavalul si pui gelatina la umflat in 200 ml de apa rece.

Cand s-a umflat suficient ( se transforma intr-o masa omogena de granule) o pui pe foc mic si amesteci incet pana cand se lichefiaza. Ai grija sa nu fiarba, fiindca atunci se taie si nu o mai poti folosi! Lasi gelatina sa se racoreasca si apoi o amesteci cu zeama de la legume.

Umpli cojile de oua cu legume ,piept de pui si cascaval,cam 1/3 si completezi cu supa. Lasi ouale la rece cca 2 ore, dupa care le decojesti cu grija.

Le servesti pe felii de cascaval, cu multa dragoste si bucurie in suflet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise