Oua in sos de rosii- Shakshouaka

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Oua in sos de rosii- Shakshouaka

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita chimion
  • 1 conserva rosii Sun Food
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline aromat
  • 1 lingutita turmenic
  • 1 varf cutit piper Cayenne
  • 1 ceapa rosie
  • 2 fire ceapa verde
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Este o reteta foarte simpla de realizat, in timp scurt si se poate servi ca atare cu paine moale, sau cu spanac, humus, branza, mamaliguta sau orez.

Eu am servit-o alaturi de un amestec de cus-cus cu orez.

Ardeiul il taiem fasii subtiri, ceapa curatata o taiem julien pe cea rosie si pe cea verde o maruntin cu codite cu tot.Usturoiul il feliem si tocam patrunjelul verde.

Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit , adaugam chimionul si il prajim putin sa isi intensifice aroma.

Adaugam ceapa taiata, amestecam si o lasam pina se inmoaie, impreuna cu jumatate din fasiile de ardei gras.

Rosiile din conserva le taiem marunt, apoi le rasturnam in tigaia cu ceapa si ardei. Condimentam cu toate ingredientele mai sus mentionate. Amestecam si lasam sa fiarba acoperit, la foc mic 10-15 minute. Adaugam restul fasiilor de ardei gras.

Cu ajutorul unei linguri, facem cuiburi in sos ,in care punem cate un ou spart separat, in bol.

Acoperim tigaia cu un capac si lasam 3-5 minute asa, pina se fac ouale.

Presaram patrunjel vede deasupra si servim Shakshouaka, dupa bunul plac.

Sigur voi mai face !

Pofta mare va doresc !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/03/oua-in-sos-de-rosii-shakshouaka.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise