autor:

valentina ionita

» » , Retete de Pasti, Aperitive cu oua

Oua vopsite natural (dupa retetele bunicii)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
oua (de gaina,rata,gasca,curca,prepelita), 1.Prima varianta, foi de ceapa rosie, cu cat mai multe cu atat mai bine, foi de ceapa alba, sfecla rosie, diferite frunzulite, putin otet, , 2.A doua varianta, hartie creponata, otet

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

71 voturi

Mod de preparare

La tara, bunica mea Dumnezeu sa o ierte ,vopsea ouale intr-un mod inedit si natural.Folosea foi de ceapa rosie,foi de ceapa alba si felii de sfecla rosie.Mama mea a continuat traditia,eu o continui de ani de zile si sper din tot sufletul ca si fiica mea sa procedeze la fel.


Ouale se spala bine cu apa si detergent si se clatesc la fel de bine.


Se sterg sau se lasa sa se usuce. Apoi,fiecare ou se uda pe locurile unde se aplica frunzulita sau frunzulitele dupa modelul dorit. Fiecare ou se coase sau se leaga intr-o bucata de ciorap subtire sau tifon. Un ciorap ajunge pentru destule oua. Ouale se pun la fiert intr-o oala impreuna cu frunzele de ceapa rosie si sfecla rosie taiata feliute.Sa turnati si cateva linguri de otet.Ouale se fierb dupa preferinta moi sau tari.Dupa ce au fiert se lasa cateva ore sau chiar pana a doua zi in oala si apa in care au fiert pentru a prinde culoarea.


Se scot ,se despacheteaza usor si se ung cu slaninuta sau cu putin ulei pentru aspect.


In acelasi mod ,dar fara frunzulite vopsesc si oua de prepelita.Ies foarte frumoase,sunt sanatoase,iar in cosulet arata uluitor,troneaza ca niste regine.


Intotdeauna de Pasti fac si salata de oua.


O sa gasiti si reteta de salata de oua daca doriti,dar o sa devina si la dvs o obisnuinta a meniului de Pasti si nu numai.


2.Fiecare ou se infasoara in hartie creponata de o singura culoare sau se taie fasii din mai multe culori,se unesc si se infasoara fiecare ou individual,dupa care se introduce intr-o bucata de tifon si se fierb in functie de cum doriti sa obtineti ouale (moi,tari...)

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2015

    O sa-ti placa Florina... Ies tare frumoase, mai ales cele cu hartie creponata ...

  • Fara foto

    Florina Stanciu , 09 aprilie 2015

    Abia astept sa incerc si eu...suna minunat...multumim!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

    sunt tare frumoase si cu diferite frunzulite...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

      va multumesc mult.

    • Fara foto

      Nicoleta Isbasa , 16 aprilie 2014

      si eu fac, cu frunze de leustea sau cucuta, ies foarte frumoase

    • Fara foto

      Babalau Costel , 16 aprilie 2014

      CE SIMPLU SI CE FRUMOS!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

      asa este... trebuie sa pastram si sa dam mai departe ce am invatat de la bunici, de la parinti...

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Nici eu nu vopsesc ouale cu colorant alimentar cumparat pt ca este toxic.Mai ales pt am vazut ca patrunde prin coaja si coloreaza si oul .

    • Vrajitorul Bucatelor

      Vrajitorul Bucatelor (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2011

      Am o intrebare. Aceasta e: Care este adresa de mail a acestui site? As vrea sa le trimit ceva?

    • Vrajitorul Bucatelor

      Vrajitorul Bucatelor (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011

      Asa face si bunica mea. CE COINCIDENTA

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Ma bucur ca va place metoda bunicilor nostri...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Si bunica mea fierbea ouale cu frunze de ceapa si aplica pe ele frunze de patrunjel.Eu am facut doar cu hartie creponata si cu vopsea din comert.(din pacate)...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Este bine sa ne intoarcem la obiceiul bunicii pt. vopsitul oualor, e sanatos acest mod.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Multumesc mult...Spor la pregatiri...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Felicitari pentru reteta ta de a face oua vopsite in mod natural............am sa incerc si eu sa fac saptamina catre vine !!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Multumesc mult...Aveti dreptate dna Elena...Si eu am invatat de la bunica,de la mama sa vopesesc numai oua rosii...Cand era fetita mica de dragul ei ii vopseam si alte culori,dar culoarea rosie este sacra pentru noi...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Va multumesc mult..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Deja ne gandim la Sarbatoarea mare a Pastelui. Abia astept clipa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Si eu le vopsesc in frunze de ceapa, fac doar rosii de fiecare data, semnificatia culorii rosii are mare importanta si nu renunt la ideea de a vopsi doar oua rosii.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Eu am folosit hartie creponata, anul acesta, au venit destul de bune, dar asa nu am mai facut, am sa salvez reteta, brava!!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

      Foarte frumoase ouale.Eu nu le-am vopsit in mod traditional, ci am folosit vopsea de oua, dar voi incerca si asa, pentru ca imi place cum au iesit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

71 voturi

Ingrediente

  • oua (de gaina,rata,gasca,curca,prepelita)
  • 1.Prima varianta
  • foi de ceapa rosie
  • cu cat mai multe cu atat mai bine
  • foi de ceapa alba
  • sfecla rosie
  • diferite frunzulite
  • putin otet
  • 2.A doua varianta
  • hartie creponata
  • otet

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

6 voturi   5 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

6 voturi   8 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

3 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele