autor:

Fara foto

» » Aperitive cu oua

Oua vopsite natural

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Foile de ceapa si cepele rosii taiate sferturi se pun la fiert. Dupa ce dau in cateva clocote, se scot din apa si se pun ouale bine spalate si o lingurita de sare. fierb cca 5 minute.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    La tara, bunica mea Dumnezeu sa o ierte ,vopsea ouale intr-un mod inedit si natural.Folosea foi de ceapa rosie,foi de ceapa alba si felii de sfecla rosie.Mama mea a continuat traditia,eu o continui de ani de zile si sper din tot sufletul ca si fiica mea sa procedeze la fel. Ouale se spala bine cu apa si detergent si se clatesc la fel de bine.Se sterg sau se lasa sa se usuce.Apoi,fiecare ou se uda pe locurile unde se aplica frunzulita sau frunzulitele dupa modelul dorit. Fiecare ou se coase sau se leaga intr-o bucata de ciorap subtire sau tifon. Un ciorap ajunge pentru destule oua. Ouale se pun la fiert intr-o oala impreuna cu frunzele de ceapa rosie si sfecla rosie taiata feliute.Sa turnati si cateva linguri de otet.Ouale se fierb dupa preferinta moi sau tari.Dupa ce au fiert se lasa cateva ore sau chiar pana a doua zi in oala si apa in care au fiert pentru a prinde culoarea.Se scot ,se despacheteaza usor si se ung cu slaninuta sau cu putin ulei pentru aspect. In acelasi mod ,dar fara frunzulite vopsesc si oua de prepelita.Ies foarte frumoase,sunt sanatoase,iar in cosulet arata uluitor,troneaza ca niste regine. Intotdeauna de Pasti fac si salata de oua. O sa gasiti si reteta de salata de oua daca doriti,dar o sa devina si la dvs o obisnuinta a meniului de Pasti si nu numai. oua (de gaina,rata,gasca,curca,prepelita) foi de ceapa rosie, cu cat mai multe cu atat mai bine foi de ceapa alba sfecla rosie diferite frunzulite putin otet

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Anul acesta am vopsit si eu ouale cu foi de ceapa si sfecla.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Asa le facea si mama mereu cu frunze de ceapa si imi era necaz ca nu vopseste cu vopsele. Acum incerc intotdeuna sa renunt la vopsele si sa continui cu obiceiul mamei. Da Sidy, mama vopsea si cu spanac, dar f. rar, fiindca ouale rosii au o semnificatie importanta. Eu nu vopsesc decat oua rosii intotdeauna.

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Si eu vopsesc ouale (nu toate) cu frunze de ceapa si ies foarte frumoase.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Interesanta metoda. Am s incerc si eu.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Ei ca tot se apropie cu pasi repezi Pastele sa stiti ca asa am sa incerc sa le fac si eu....mi-ati dat o idee excelenta fetelor !!! Ati vopsit si cu foi de spanac ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

5 voturi

Ingrediente

  • 20 oua
  • foi de ceapa rosie
  • 2 cepe rosii
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina

Mancare de ciuperci

Ciupercile se oparesc cca 10 minute in apa cu sare, apoi se scurg si se taie potrivit, in cazul in

10 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post

Paine dulce

Apa se amesteca cu zaharul si se dau intr-un clocot. Faina cernuta se amesteca cu drojdia, apoi

5 voturi    13 comentarii
2h
Retete de post

Tort aperitiv

Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta.

4 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Anul acesta am vopsit si eu ouale cu foi de ceapa si sfecla.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam peste cascavalul ras, impreuna

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza
Salata de telina cu maioneza din iaurt

Salata de telina cu maioneza din iaurt

Punem la fiert telina in apa cu sare. Cand este fiarta, furculita intra usor in ea. Dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca , apoi o

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume