Pachetele in foi de orez cu legume si carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pachetele in foi de orez cu legume si carne

Ingrediente

  • un pachet de foi de orez.
  • carne de pui 200gr
  • 2 morcovi potriviti
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 ardei gras (ce culoare aveti)
  • 3 linguri de coriandru tocat
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 1-2 catei de usturoi tocati
  • germeni de grau 300gr (alti germeni daca nu aveti de grau)
  • o lingurita de ghimbir pudra
  • o lingurita de sare
  • ulei 1 litru
  • hartie de bucatarie

Mod de preparare

Se pune carnea de pui la fiert cu putin de sare,pentru 20-30 minute.

Intre timp pregatim un bol mare unde putem sa amestecam toate ingredientele.

Incepem cu morcovul si germeni de grau, care trebuie lasati putin la scurs pe o hartie dupa ce morcovul a fost ras pe razatoarea mare si germeni au fost spalati bine, dupa curatam si taiem cubulete ardeiul gras si ceapa verde tocata mai mare.

Dupa ce s-au scurs legumele, adaugam toate ingredientele in bol unde mai adaugam si carnea de pui fiarta taiata cubulete mici,amestecam bine, apoi impachetam pachetelele (o lingura si jumate cel mult intra intr-un pachetel).

Pentru a face cel mai usor pachetelele, asezati foaia in forma de romb, puneti ingredientele in mijloc, apoi veniti cu coltul din spate peste ingrediente, apoi cu colturile din parti si incepeti sa rulati pana formati ca o rulada, la varf cand ajungeti udati putin cu apa ca sa se lipeasca bine.

Intr-o tigaie intinsa puneti uleiul la incins la foc de 200 grade nu mai mult, cand uleiul este incins puneti pachetelele la prajit, acestea sunt gata cand incep sa fie putin maronii.

Dupa ce le scoateti le puneti pe hartie sa se scurga bine de ulei, se pot servi cu chilli dulce sau iute, circa 4-5 de persoana (sunt satioase). Se consuma numai calde, daca se racesc se inmoaie foaia de orez si numai au acelasi gust.

Dintr-un pachet de foi iti ies 40 de bucati, daca nu le prajesti pe toate, se pot pune in cutii de plasctic la congelator pentru maxim o luna.

Succes la impachetat (asta dureaza mai mult).

Sa aveti pofta !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise