autor:

NADIA MARIA

» » , Mancaruri cu peste, Retete de post

Paella cu fructe de mare

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 17 iulie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Punem intr-o cratita uleiul de masline , ceapa si usturoiul taiate marunt se pun sa se caleasca ,cand au devenit sticloase se adauga ardeii taiati si ei marunt si se lasa sa se inmoaie bine.Apoi se adauga restul ingredientelor , lasand langostele ,midiile si 3-4 scoici , se inabuse putin dupa care se adauga 1 1/2 l apa, sare, piper, boiaua si sofranul.


Se lasa sa fiarba cca 30 minute. Daca vedeti ca a scazut prea mult apa se mai poate adauga putin.


Intr-o tigaie sau cratita nu prea inalta ,dar intinsa ( in Spania este o tigaie specifica pentru paelle ,ce se numeste "pallellero",este de inox si cu peretii foarte josi.Exista de la marimea individuala pentru o persoana ,pana la tigai cu diametrul de 3-4 m , fiind o mancare specifica Spaniei ,sunt localitati ce in timpul "fiestelor" locale se pregateste paella pentru mii de persoane.)se pune un polonic de orez pentru o persoana(.Polonicul de marime normala)deci pentru doua persoane 2 polonoci cu orez, peste care se toarna 4 polonice cu supa realizata si pe urma ingredientele din ea.


Se amesteca putin dupa care se pun peste, langostele,midiile si scoicile ce le.am pastrat.


Se pune la foc mic pentru 25 minute (nu mestecati, eventual misacati cu miscari circulare tigaia) dupa care opriti focul acoperiti si lasati inca 5 minute ,inainte de a servi.


Orezul nu trebuie sa fie fiert prea tare pentru a nu se lipii boabele,trebuie sa fie "al diente".


Se serveste cu lamaie. Daca scoicile si midiile sunt desfacute inainte de a fi puse la fiert , aruncatiile ca nu sunt bune.Trebuie sa fie inchise,iar inainte de a le prepara tinetile intr-un vas cu apa rece ,asa isi elimina nisipul ce-l au inauntru.


Va doresc pofta buna.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Un deliciu.Merci de reteta.Am pregatit-o de Anul Nou pe langa alte preparate din peste si crustacee ,dar a fost pe departe atractia serii.Un succes chiar si la cei mofturosi si mai putin obisnuiti sa manance fructe de mare.La Multi Ani 2011 si la cat mai multe retete gustoase.

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stanciu Maria Laura , 18 august 2014

    yes and i cant wait to prepare something nice for you also!

  • Fara foto

    Costas Tseriotis , 10 august 2014

    Yummy................Did you prepare this ???????

  • Fara foto

    Stanciu Maria Laura , 09 august 2014

    Polonoci?

    • Fara foto

      Floarea Szabadi , 09 august 2014

      Trebuie sa fac ca nu am facut de vreo luna e foarte buna cu gambas si alaturi o salata!!!(bunaaaaa de tot)

    • Fara foto

      Nina Mura , 07 iulie 2014

      cind voi cumpara toate ingrendientele...

    • Fara foto

      Ana Cuceias , 07 iulie 2014

      Ninuta cand ne inviti la paell?

    • Fara foto

      Nina Mura , 07 iulie 2014

      e super gustoasa!!!

    • Fara foto

      Florin Pop , 06 decembrie 2013

      f buna reteta, chiar acuma o pregatim ( nevasta-mea si eu ) :)

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

      As pune fructele de mare la sfirsit ca sa nu le maninc cauciucoase. Pentru persoane care n-au mincat nicidata, se poate sa fi avut succes.

    • Fara foto

      daniel (Bucatar) , 08 ianuarie 2012

      un singur argument am. in pallea de marisco nu se pune nici ceapa nici usturoi si in preparare esti foarte departe de adevar scuze

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2010

      Arata super!

    • anamaria zaharia

      anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 18 august 2010

      arta foarte bine si ma gandesc ca e si foarte gustoasa. chiar nu am mai facut de mult paella. sper ca pe duminica sa imi fac chef sa fac o paella cu orez negru si sepie si o sa o pun pe site. inca o data felicitari

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Arata super,felicitari! Votat si salvat!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      ti-a iesit perfecta...felicitari pt prezentare si pt munca depusa!!!!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Excelenta,felicitari!

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      ce pinta are,am plecat din spania de un an ceea ce imi lipseste e palla si jamonul,dar totul se poate gasi,intradevar mai scump dar accesibil,am salvato si sigur am so fac,felicitari e intradevar savuroasa

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Da Ramona ai dreptate se poate face si alta cratita ,tigaie.Nici eu nu am tigaia speciala .

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Aratã yummy! am avut ocazia sã mãnânc paella, dar nu in Spania...merge si in oalã normalã, dacã nu avem un asemenea vas, am sã incerc si eu*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Minunata,felicitari pentru prezentare.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Nadia bistriteanca mea draga fa tu papa bun acolo unde esti ca dupa ce te reintorci( daca) nu mai apuci.... Ai facut o bunatate de-ti ploua in gura.... Minunat !

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Foarte buna si eu fac,dar familia mea prefera pe cea de carne(pui,coaste de porc si iepure).

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      O reteta tare gustoasa...cred...dar si tare scumpa pentru noi aici in Romania...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

49 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • - orez cu bobul rotund
  • - 1 ceapa
  • - 1 ardei rosu
  • - 1 ardei verde
  • - 2 linguri de boabe de mazare
  • - 2 catei de usturoi
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - 20 creveti decortcati(doar carnita ,se gasesc congelati)
  • - 4 midii
  • - 1o creveti intregi(cu cap si crusta)
  • - 10 scoici rotunde de rau (daca sunt maricele,dac sunt mai mci 20-30)
  • - 6 langoste
  • - 10 inele sau bucatele de calamar
  • - sare
  • - piper
  • - 1 lingurita boia
  • - sofran
  • - lamaie sau helas

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de NADIA MARIA

Pascuta dulce

Untul se lasa la temperatura camerei sa se inmoaie, dupa care se amesteca bine si se adauga galbenusurile,

11 voturi    9 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Tarta cu mere scufundate

Se amesteca ingredientele pentru baza, formând un aluat ce se înfășoară în folie de aluminiu

10 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Crochete cu cas si sunca

Nu am pus cantitățile necesare pentru ca nu le știu cu exactitate în grame.Eu gătesc în general

5 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Stanciu Maria Laura

yes and i cant wait to prepare something nice for you also!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se prajesc in ulei la foc potrivit pana

5 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu legume
Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul. Ceapa o curatam, o tocam,

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post