Voi mancati atunci cand erati copii, nuci din gradina, cu paine proaspata? Eu, daaa!! Si cum am amintiri foarte placute de atunci, pentru ca imi placea foarte mult, am zis sa fac o painica cu nuci. Asa ca va las reteta mea, poate vreti si voi sa incercati.
Intr-un bol se amesteca faina si sarea si se face o gropita in mijloc. Apa si laptele se amesteca si se incalzeste putin. Se adauga drojdia sfaramata si se amesteca pana se dizolva. Se adauga in gropita cu faina si se lasa sa fermenteze 10-15 min. Se amesteca pana se formeaza o coca. Se adauga untul la temperatura camerei si se framanta pana se incorporeaza definitiv. Daca este lipicioasa se pune pe masa de lucru o mana de faina si se framanta bine pana devine o coca elastica. Se adauga nucile maruntite usor, se amesteca bine cu coca si se lasa sa se odihneasca cel putin 1 1/2h. Dupa acest timp se pune din nou pe masa de lucru, se intinde usor cu degetele ca sa iasa eventualele bule de aer, se ruleaza, se unge cu oul batut si se pune intr-o tava pentru cuptor unsa cu putin unt. Se coace in cuptorul incins timp de 15 min. la 180ºC, iar apoi se coboara temperatura la 150ºC pentru alte 45 min. Se lasa se se raceasca si se serveste. Sper sa va placa! Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii