Paine cu usturoi / Garlic bread

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paine cu usturoi / Garlic bread

Ingrediente

  • 4 minibaghete
  • 200 g unt moale
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 1/2 legatura patrunjel tocat
  • parmezan ras (optional)

Mod de preparare

Aceasta paine se poate pregati in doua moduri: sa fie crocanta, fie moale. Noi le-am pregatit in ambele variante (cate doua minibaghete) si inca nu stim care ne place mai mult :).

Indiferent de varianta, incepem prin a face untul aromat, amestecand bine untul moale cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat.

Varianta crocanta:

Se taie fiecare minibagheta in doua, pe lungime. Fiecare jumatate se unge cu unt aromat, dupa care ambele se pun intr-un vas termorezistent si se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180°C, pentru aproximativ 10 minute.

Se scot, se rade deasupra parmezan si se mai introduc in cuptor pentru inca 2 - 3 minute, maximum, folosindu-ne de functia grill. Atentie, totusi, sa nu se arda painea. Verificati inca din primul minut!

Varianta moale:

Minibaghetele se feliaza, dar fara sa le taiem de tot (ca un acordeon). Intre felii se pune cate o lingurita de unt aromat, dupa care se inveleste painea in hartie de copt. Se coace in cuptorul incins in prealabil la 180°C pentru aproximativ 15 minute.

Cand sunt gata, indiferent de varianta aleasa, se lasa minibaghetele sa se racoreasca putin (stim, e aproape imposibil), se taie/rup felii si se mananca cat sunt calde. Desi, va zicem, sunt bune rau si reci! Asta daca va mai ramane ceva. :)

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise