autor:

Mihaela11

» » Sandviciuri

Paine cu usturoi la cuptor

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider si se adauga praful de usturoi si oregano uscat, amestecat cu putine seminte de susan prajite putin in tigaia fara ulei.


Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti pe feliile de franzela.


Se pune painea intr-o tava in care s-a pus hartie de copt sau folie de aluminiu si se da la cuptorul incalzit dinainte la 220 de grade.


Dupa 6-7 minute feliile de paine se intorc pe cealata fata( care s-au rumenit putin) , se presara cu cascavalul ras si se mai dau la cuptor 6-7 minute pana s-au rumenit.


Se serveste ca aperitiv.


Pofta buna!


Trebuie avut grija cu praful de usturoi, deoarece uneori este sarat; in acest caz nu se mai adauga sare .

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am incercat astazi reteta. Un deliciu! De recomandat si altora!

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina , 12 august 2013

    Foarte buna painica. Cand s-a racit am pus si rosii taiate cubulete mici, ca si la broschete.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 03 mai 2012

    Draga Mihaela, multumesc pentru reteta. Astazi am incercat-o si sunt incantata! Foooooaaaaarte bun!

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 31 august 2011

    cate aprecieri pentru un preparat simplu si cu adevarat delicios! foarte buna reteta si chiar poti surprinde invitatii si pe cei ai casei cu asa ceva! bravo! sunt un mare fan al gustarilor rapide!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

      Am pregatit si eu ,e o bunatate,ai mei au presarat si chilli deasupra .

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Excelente, iar prezentarea asemenea!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Simplu şi bun!În mii de variante! Ce ziceţi să puneţi ulei de bostan/dovleac? Ce aromă!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Multumesc penru aprecieri.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O bunatate !

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Foarte buna Mihaela. Ne facea bunica paine cu untura si usturoi si ce mai mancam. Cred ca merge foarte bine si painea prajita frecata cu usturoi proaspat si unsa cu unt. Mi-ai adus aminte de copilarie.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Am facut si eu, dar am mai adaugat si putin oregano.. mama cum a iesit ! Felicitari !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Foarte buna ideea ta. Noi prajeam painea, o dadeam cu usturoi crud, cu unt si puneam niste verdeturi aduse din Germania. Am sa fac si eu ca tine.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      ador painica ta!usor si bun,amintindu-mi de copilarie...mancam paine unsa cu untura si vegeta ,si ce ne placea!!!salvat!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      mmmm.. super ! Imi plac aromele de usturoi !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Multumesc pentru comentarii. Asa cum ii scriam Anei, mi-a adus aminte de copilarie, cand inca nu aveam incalzire centrala. Prajeam painea pe jarul de la teracota, o frecam cu catei de usturoi, o ungeam cu untura de casa, o presaram cu boia de ardei si sare.........Era un deliciu mancata la gura sobei...

    • pusikmea

      pusikmea (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte buna ideea, felicitari! Am bagat-o la favorite:)

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Sunt super delicioase,noi facem cu ulei de masline,usturoi proaspat crud si un pic de rosii rase unse pe feliile de paine ...oricum ale tale arata super de bine...si cred ca sunt la fel de gustoase,crocante...etc...Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Multumim pentru reteta si felicitari bucataresei.

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte bune! Sant o nebunie

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte bună! Am să-ncerc şi eu, am mâncat doar cumpărată.

    • Fara foto

      COSTINELA , 18 martie 2010

      BUNA IDEE !!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Bun,bun !Fetitei mele ii plac la nebunie insa nu am incercat niciodata sa le fac in casa eu le cumpar din comert. O idee minunata am sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

45 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -o franzela feliata
  • -100 gm unt( sau margarina)
  • -2 lingurite usturoi pudra
  • -2 lingurite oregano uscat
  • -4 lingurite cascaval ras
  • -1 lingurita seminte de susan
  • -1/3 lingurita sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Prajitura amandina

Blatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile

39 voturi    18 comentarii
3h
Prajituri

“Labaneh” cu ierburi aromate

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca

5 voturi    5 comentarii
48h
Aperitive cu brinza

Placinta cu spanac si telemea de oaie

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt. Taiem

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Dorina

Foarte buna painica. Cand s-a racit am pus si rosii taiate cubulete mici, ca si la broschete.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sandviciuri
Sandwich cu mozzarella, rosii si pesto

Sandwich cu mozzarella, rosii si pesto

Sandwich-ul se face in doi timpi si trei miscari. Putin mai mult poate dureaza pesto, pentru ca nimic nu se compara cu un pesto facut

0 voturi    0 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Omleta sandwich

Omleta sandwich

Ne trebuie o tigaie cu un diametru mare din teflon sau ceramica, punem uleiul, lasam sa se incinga bine si turnam ouale batute; cand

2 voturi    3 comentarii
15 min
Aperitive cu oua