autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
-1 kg faina alba, -20 ng drojdie de bere, -lapte sau apa, -1 praf de sare, -2 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata cu 2 ligurite faina, 1 lingurita zahar si lasata la crescut, cu ulei, sare, lapte caldut, cat cuprinde, ca sa iasa un aluat vartos.


Se framanta bine si se pune la crescut la loc cald. Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in doua si se fac doua paini.


Se ung doua tavi cu ulei, se asaza aluatul impletit sau simplu si se unge deasupra cu putin ulei, se lasa sa creasca pana la nivelul tavilor, apoi se coace la cuptor la foc potrivit.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Paine alba de casa(hala)

Din drojdie cu 1/4 pahar de apa si 2linguri de zahar se face o maia si se lasa 5 minute sa creasca. Intr-un

22 voturi    17 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Paine de casa cu cartofi

Se curata cartofii, se taie in patru si se pun la fiert cu o lingurita de sare, se pune apa cat sa-i

1 vot    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2013

    Cea mai buna paine, tot painea de casa ramane....macar sti din ce e facuta !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Ce frumoasa este, in forma rotunda! Eu o coc mai mult in forme de cozonac. Dar e gustoasa, indiferent in ce forma se coace.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Ce gustoasa! Fac si eu e gustoasa si pufoasa!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 iulie 2011

      Ce poate fi mai bun decat painea facuta in casa.... Eu ii simt aroma....mai inainte am scos-o din cuptor...

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2008

      Cand se scoate din cuptor painea se umezeste cu putina apa si se acopera cu un prosop. In acest mod crusta se inmoaie si painea se usuca mai greu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • -1 kg faina alba
  • -20 ng drojdie de bere
  • -lapte sau apa
  • -1 praf de sare
  • -2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip

umplutura cu orez

Se fierbe laptele cu vanilie. Se spala bine orezul in 3-4 ape si se lasa in apa calda 30 de minute,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

umplutura cu cas dulce

Se curata casul de coaja, se da prin masina de tocat, se adauga galbenusurile si putina sare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

frigarui camping

Carnea de porc,carnatii proaspeti,sunca afumata(poate fi cu putina grasime)le tai in bucati potrivite.Ceapa,rosiile

1 vot    1 comentariu
40 min
Fripturi

Sidy (Chef de cuisine)

Cea mai buna paine, tot painea de casa ramane....macar sti din ce e facuta !

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat si rece, ca pachet la serviciu, scoala

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane cu mac

Batoane cu mac

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje