autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata cu 2 ligurite faina, 1 lingurita zahar si lasata la crescut, cu ulei, sare, lapte caldut, cat cuprinde, ca sa iasa un aluat vartos.


Se framanta bine si se pune la crescut la loc cald. Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in doua si se fac doua paini.


Se ung doua tavi cu ulei, se asaza aluatul impletit sau simplu si se unge deasupra cu putin ulei, se lasa sa creasca pana la nivelul tavilor, apoi se coace la cuptor la foc potrivit.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2013

    Cea mai buna paine, tot painea de casa ramane....macar sti din ce e facuta !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Ce frumoasa este, in forma rotunda! Eu o coc mai mult in forme de cozonac. Dar e gustoasa, indiferent in ce forma se coace.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Ce gustoasa! Fac si eu e gustoasa si pufoasa!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 iulie 2011

      Ce poate fi mai bun decat painea facuta in casa.... Eu ii simt aroma....mai inainte am scos-o din cuptor...

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2008

      Cand se scoate din cuptor painea se umezeste cu putina apa si se acopera cu un prosop. In acest mod crusta se inmoaie si painea se usuca mai greu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • -1 kg faina alba
  • -20 ng drojdie de bere
  • -lapte sau apa
  • -1 praf de sare
  • -2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Silvia Filip

umplutura cu orez

Se fierbe laptele cu vanilie. Se spala bine orezul in 3-4 ape si se lasa in apa calda 30 de minute,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

umplutura cu cas dulce

Se curata casul de coaja, se da prin masina de tocat, se adauga galbenusurile si putina sare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

frigarui camping

Carnea de porc,carnatii proaspeti,sunca afumata(poate fi cu putina grasime)le tai in bucati potrivite.Ceapa,rosiile

1 vot    1 comentariu
40 min
Fripturi

Sidy (Chef de cuisine)

Cea mai buna paine, tot painea de casa ramane....macar sti din ce e facuta !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Coronita cu nuca si cacao

Coronita cu nuca si cacao

Pentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Panettone

Panettone

Panettone este un soi de cozonac italienesc care se prepara cu ocazia sarbatorilor crestine, originea acestuia fiind destul de veche.

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje