autor:

Cornelia

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa cu cartofi

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2012

Ingrediente
Apa calduta 1 1/4 cesti (250 ml) ,, ulei de floarea soarelui 4 linguri (50ml) ,, zahar 1 lingura (12 gr) ,, sare 1 lingurita (5 gr.) ,, cartofi pasati 1 1/2 pahar (300 gr.) ,, faina 4 pahare (600 gr.) ,, drojdie proaspata 20 gr ,, Setarea 1 Basic (daca folositi Masina de paine ) .

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba contact decat cu faina) la mijlocul fainii.


Faina trebuie sa fie bine uscata ,cartofii fierti in coaja dati prin masina de tocat si calduti ,eu o framant in masina de paine .De doua ori(ca sa coc in cuptorul de aragaz 3 paini mari ) cantitatile de mai sus .Mai intai imi pregatesc cantitatile pentru cele doua portii de framantat ,imediat ce am scos prima cantitate , o pun pe urmatoarea la framantat in masina. Dupa ce masina a terminat de framantat (dureaza doar 10 minute ) unesc cele doua cantitati si le framant pe planseta putin infainata ,dupa care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se imparte in trei ,le cantaresc sa fie toate egale , pentru a se coace toate la fel , pe fiecare o modelez ,(fac trei snururi pe care le imletesc si le pun in tavi , unde se mai lasa din nou sa creasca pana ajunge cam trei sferturi tava . Inainte de a pune la cuptor ,le ung pe deasupra cu pensula inmuiata in apa cu zahar ( sa capete o culoare mai rumenita )si se coace la cuptorul de aragaz la foc mic cam o ora . Imediat ce am scos din cuptor le ung cu putin ulei ,le invelesc in prosoape de bucatarie si le las sa se raceasca pe un gratar din lemn .


Se consuma dupa ce s-a racit comlet ideal pentru stomac a doua zi .
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Paine De Casa Cu Cartofi

Puneti drojdia si zaharul intr-un pahar si stingeti-o cu apa calduta, lasati pana incepe sa faca

11 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Apa calduta 1 1/4 cesti (250 ml) ,
  • ulei de floarea soarelui 4 linguri (50ml) ,
  • zahar 1 lingura (12 gr) ,
  • sare 1 lingurita (5 gr.) ,
  • cartofi pasati 1 1/2 pahar (300 gr.) ,
  • faina 4 pahare (600 gr.) ,
  • drojdie proaspata 20 gr ,
  • Setarea 1 Basic (daca folositi Masina de paine ) .

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia

Saleuri cu cascaval si chimen

Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Crokete de cartofi cu cascaval si ghimbir

Preparare Se fierb cartofii in coaja , se curata ,se dau prin masina de tocat ,separate cele doua

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Ghiveci de legume cu ghimbir

Se alege o cratita mare in care se pune uleiul la incalzit, adaugam ceapa taiata solzisori si o calim

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

smarandoiu beatrice (Chef de cuisine)

arata foarte bine



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje