festivalul blogurilor gustoase

autor:

Cornelia

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa cu cartofi

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba contact decat cu faina) la mijlocul fainii.


Faina trebuie sa fie bine uscata ,cartofii fierti in coaja dati prin masina de tocat si calduti ,eu o framant in masina de paine .De doua ori(ca sa coc in cuptorul de aragaz 3 paini mari ) cantitatile de mai sus .Mai intai imi pregatesc cantitatile pentru cele doua portii de framantat ,imediat ce am scos prima cantitate , o pun pe urmatoarea la framantat in masina. Dupa ce masina a terminat de framantat (dureaza doar 10 minute ) unesc cele doua cantitati si le framant pe planseta putin infainata ,dupa care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se imparte in trei ,le cantaresc sa fie toate egale , pentru a se coace toate la fel , pe fiecare o modelez ,(fac trei snururi pe care le imletesc si le pun in tavi , unde se mai lasa din nou sa creasca pana ajunge cam trei sferturi tava . Inainte de a pune la cuptor ,le ung pe deasupra cu pensula inmuiata in apa cu zahar ( sa capete o culoare mai rumenita )si se coace la cuptorul de aragaz la foc mic cam o ora . Imediat ce am scos din cuptor le ung cu putin ulei ,le invelesc in prosoape de bucatarie si le las sa se raceasca pe un gratar din lemn .


Se consuma dupa ce s-a racit comlet ideal pentru stomac a doua zi .

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Apa calduta 1 1/4 cesti (250 ml) ,
  • ulei de floarea soarelui 4 linguri (50ml) ,
  • zahar 1 lingura (12 gr) ,
  • sare 1 lingurita (5 gr.) ,
  • cartofi pasati 1 1/2 pahar (300 gr.) ,
  • faina 4 pahare (600 gr.) ,
  • drojdie proaspata 20 gr ,
  • Setarea 1 Basic (daca folositi Masina de paine ) .

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cornelia

Cornuri cu seminte (de post)

Pentru ca postul sa ne fie mai usor, il mai indulcim la micul dejun. Eu pentru cornuri, am tavi

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse

Cornuri cu susan

Eu fac aluatul la masina , dar daca lucrati cu mana , procedati ca si la aluatul de cozonac. Ouale

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Piure de urzici cu malai

Mai intai se curata urzicile proaspete si apoi se spala in cateva ape (nu se spala inainte de curatat,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

smarandoiu beatrice (Chef de cuisine)

arata foarte bine

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza

Burek cu branza

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat inima, am rulat si am inceput sa

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se adauga oul, esenta ,coaja de lamaie,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje