autor:

Cornelia

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa cu cartofi

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2012
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2012

Ingrediente
Apa calduta 1 1/4 cesti (250 ml) ,, ulei de floarea soarelui 4 linguri (50ml) ,, zahar 1 lingura (12 gr) ,, sare 1 lingurita (5 gr.) ,, cartofi pasati 1 1/2 pahar (300 gr.) ,, faina 4 pahare (600 gr.) ,, drojdie proaspata 20 gr ,, Setarea 1 Basic (daca folositi Masina de paine ) .

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba contact decat cu faina) la mijlocul fainii.


Faina trebuie sa fie bine uscata ,cartofii fierti in coaja dati prin masina de tocat si calduti ,eu o framant in masina de paine .De doua ori(ca sa coc in cuptorul de aragaz 3 paini mari ) cantitatile de mai sus .Mai intai imi pregatesc cantitatile pentru cele doua portii de framantat ,imediat ce am scos prima cantitate , o pun pe urmatoarea la framantat in masina. Dupa ce masina a terminat de framantat (dureaza doar 10 minute ) unesc cele doua cantitati si le framant pe planseta putin infainata ,dupa care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se imparte in trei ,le cantaresc sa fie toate egale , pentru a se coace toate la fel , pe fiecare o modelez ,(fac trei snururi pe care le imletesc si le pun in tavi , unde se mai lasa din nou sa creasca pana ajunge cam trei sferturi tava . Inainte de a pune la cuptor ,le ung pe deasupra cu pensula inmuiata in apa cu zahar ( sa capete o culoare mai rumenita )si se coace la cuptorul de aragaz la foc mic cam o ora . Imediat ce am scos din cuptor le ung cu putin ulei ,le invelesc in prosoape de bucatarie si le las sa se raceasca pe un gratar din lemn .


Se consuma dupa ce s-a racit comlet ideal pentru stomac a doua zi .

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Apa calduta 1 1/4 cesti (250 ml) ,
  • ulei de floarea soarelui 4 linguri (50ml) ,
  • zahar 1 lingura (12 gr) ,
  • sare 1 lingurita (5 gr.) ,
  • cartofi pasati 1 1/2 pahar (300 gr.) ,
  • faina 4 pahare (600 gr.) ,
  • drojdie proaspata 20 gr ,
  • Setarea 1 Basic (daca folositi Masina de paine ) .

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cornelia

Prajitura cu ghimbir si caramel

Cunoscand benefiicile ghimbirului, imi doream o prajitura cu aroma si gust de ghimbir. Asa ca am

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Tarta cu fructe

Pregatire blat: Eu fac acest blat si il dau pe jumatate (daca nu am musafiri), sa am tarta proaspata.

0 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Sirop din flori de salcam

Eu am facut din 4kg si jumatate de flori, dar va dau reteta pentru o portie. Este asa de bun ca nu

2 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Fara foto

smarandoiu beatrice (Chef de cuisine)

arata foarte bine



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu tarate

Paine de casa cu tarate

Punem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc. Drojdia o dizolvam in putina apa cu zaharul si turnam

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii, pregatiti prunele. Se spala

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje