Paine de casa cu cartofi

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Paine de casa cu cartofi

Ingrediente

  • Apa calduta 1 1/4 cesti (250 ml) ,
  • ulei de floarea soarelui 4 linguri (50ml) ,
  • zahar 1 lingura (12 gr) ,
  • sare 1 lingurita (5 gr.) ,
  • cartofi pasati 1 1/2 pahar (300 gr.) ,
  • faina 4 pahare (600 gr.) ,
  • drojdie proaspata 20 gr ,
  • Setarea 1 Basic (daca folositi Masina de paine ) .

Mod de preparare

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba contact decat cu faina) la mijlocul fainii.

Faina trebuie sa fie bine uscata ,cartofii fierti in coaja dati prin masina de tocat si calduti ,eu o framant in masina de paine .De doua ori(ca sa coc in cuptorul de aragaz 3 paini mari ) cantitatile de mai sus .Mai intai imi pregatesc cantitatile pentru cele doua portii de framantat ,imediat ce am scos prima cantitate , o pun pe urmatoarea la framantat in masina. Dupa ce masina a terminat de framantat (dureaza doar 10 minute ) unesc cele doua cantitati si le framant pe planseta putin infainata ,dupa care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se imparte in trei ,le cantaresc sa fie toate egale , pentru a se coace toate la fel , pe fiecare o modelez ,(fac trei snururi pe care le imletesc si le pun in tavi , unde se mai lasa din nou sa creasca pana ajunge cam trei sferturi tava . Inainte de a pune la cuptor ,le ung pe deasupra cu pensula inmuiata in apa cu zahar ( sa capete o culoare mai rumenita )si se coace la cuptorul de aragaz la foc mic cam o ora . Imediat ce am scos din cuptor le ung cu putin ulei ,le invelesc in prosoape de bucatarie si le las sa se raceasca pe un gratar din lemn . Se consuma dupa ce s-a racit comlet ideal pentru stomac a doua zi .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise