autor:

joly-gina

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa cu seminte

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune drojdia intr-un castron, se pune apa, zaharul si sarea si se amesteca pana se topesc ingredientele, dupa care se pune treptat faina. Daca vi se pare ca mai trebuie faina si coca este prea moale, mai puteti pune o mana de faina.


Se framanta bine pana devine o coca consistenta. La sfarsit se pune uleiul si se mai framanta pana se incorporeaza in coca rezultata.


Se lasa la crescut la un loc cald 30 de min dupa care se ia se unge o forma de cozonac, se imparte coca in trei si se impleteste.


Se mai lasa 15-20 de minute sa creasca se unge cu ou deasupra si se pun fulgi de seminte.


Se lasa cam 45-60 de minute la cuptor.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Tare faina, a mea este simpla, dae totusi buna.

  • Fara foto

    nadia , 21 iunie 2010

    Pufoasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Mmm......apetisanta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Minunata painica!

    • Fara foto

      cris (Maestru bucatar) , 15 martie 2010

      nora mea face la fel ,este o bunatate cu acele seminte

    • Fara foto

      georgi (Bucatar) , 14 martie 2010

      ce bine arata,super

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Waw waw ce bine arata!!!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      semintele le gasesc prin magazine de paine ,

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      oau...zici ca-i cozonac! De unde cumperi fulgii de seminte?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Waw ce bine arata !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Foarte frumos.

    • Fara foto

      lstanciu37 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      foarte frumoasa ,si cred ca-i si gustoasa nu mai vb de sanatoasa

    • Fara foto

      maria , 25 noiembrie 2009

      foarte bine arata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 300 ml de apa calduta (doua pahare normale)
  • un sfert dintr-un cub mic de drojde
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
  • 750 g de faina
  • fulgi de seminte
  • 4-5 linguri de ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de joly-gina

Pasca cu branza dulce si stafide

350g faina 3 albusuri spuma o jumatate cana de zahar pudra 8 linguri de ulei de framantat la final 1

23 voturi    5 comentarii
1h
Retete de Pasti

Frigarui cu ficatei si inimi de curcan

se spala ficateii, inimile se taie cubulete, ardeiul se curata si se taie si el patratele. Daca

27 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Rulada cu biscuiti si banana

Se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam,cacaoa

36 voturi    15 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare faina, a mea este simpla, dae totusi buna.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine din aluat neframantat

Paine din aluat neframantat

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea. Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care se adauga lingura de miere, se amesteca

21 voturi    15 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Turte umplute

Turte umplute

Cernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea. Incepem

5 voturi    9 comentarii
1h 25 min
Aluaturi si Foietaje