Paine de casa cu tarate

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Paine de casa cu tarate

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 gr tarate de grau
  • 100 gr tarate de ovaz
  • 10 gr drojdie unscata
  • 3 lg ulei
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita de sare
  • 200 ml apa calda

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc.

Drojdia o dizolvam in putina apa cu zaharul si turnam comp. lichida in gaura facuta in faina. Lasam la dospit maiaua pt 5 min.

Amestecam maiaua cu faina, adaugam uleiul si apa treptat, pana obtinem un aluat consistent dar nu vartos. Framnatam aluatul 10 minute.

Il punem intr-un bol curat uns cu ulei, il acoperim cu folie de plastic si lasam la dospit 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut frumos, il intrindem usor pe masa de lucru tapetata cu faina, apasam usor pe aluat pt a scoate aerul si il rulam usor, il punem in tava unsa cu ulei, acoperim cu un prosop si mai lasam sa creasca inca 20 de min.

Bagam tava la cuptor pt 30 de min, la foc potrivit.

Dupa ce am scos painea din cuptor, o acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca asa, complet.

Dupa racire se feliaza.

Este o paine satioasa si gustoasa!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise