autor:

Ana Gheorghiu

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa - la aparat de facut paine

Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare:


- apa (laptele) si ouale


- untul


- faina


- sarea


- semintele si susanul


- drojdia


Recomand sa amestecati putin ingredientele, unele masini nu reusesc sa le amestece bine de la inceput. Masina isi face apoi programul fara probleme. Daca vi se pare prea tare, puteti adauga inca 50 ml apa.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioan Cocis , 19 noiembrie 2013

    intrebare;daca exzista o reteta de piine si cu fainade porumb amestecata cu faina de griu/

  • Fara foto

    Emil-Dan Ichim , 11 iunie 2013

    Buna, Am si eu o masina de facut paine si, dupa cateva esecuri am intocmit reteta proprie pe care o folosesc la programul nr. 3 ( masina este Moulinex home bread). Folosesc aceasta masina de 18 luni si suntem (eu si sotia) foarte multumiti. In legatura cu reteta prezentata de dvs. va rog sa-mi spuneti la ce program setati masina pentru un program de 3 ore si 25 minute. Multumesc pentru informatie si numai bine.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Frumoasa painica! Si eu fac, o coc in tavi de cozonac e gustoasa!

    • Fara foto

      ioan26 (Bucatar) , 18 noiembrie 2010

      In unele retete se specifica ca piine doar din faina de secara nu se poate face. Procentul maxim pt. faina de secara ar fi de 30%, restul - faina de griu! Pina si piinea de secara din comert, nu are mai mult de 10% faina de secara! Specificati va rog: 1) daca aceasta piine ati facut-o doar din faina de secara, fara alte fainuri, si 2) amestecarea ingredientelor ati facut-o separat inainte de introducerea lor in cuva, sau dupa?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Tare gustoasa este painica preparata in casa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 25 min

5 voturi

Ingrediente

  • 680 g faina de secara (merge si cu 000
  • dar e mai sanatos asa)
  • 300 ml apa sau lapte
  • 2 oua
  • 2-3 lingurite de sare
  • un pachet susan
  • un pachet seminte decojite floarea soarelui
  • 30 grame drojdie (dimensiunea unei nuci) faramitata
  • 50 grame unt (nu margarina! - daca nu se poate unt
  • atunci ulei)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ana Gheorghiu

Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare

Chiftelutele Se taie 4-5 ciuperci felii si se amesteca cu oul si carnea. Se adauga cei doi catei

6 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Paste la tigaie

O reteta absolut grozava, din toate punctele de vedere. Folositi o tigaie mare, ceva mai adanca.

17 voturi    9 comentarii
30 min
Paste si pizza

Ciuperci in unt

Folositi o cratita sau (daca este posibil) o tigaie adanca. Se topeste tot untul, apoi se adauga

5 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ioan Cocis

intrebare;daca exzista o reteta de piine si cu fainade porumb amestecata cu faina de griu/

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

32 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje