autor:

Sidy

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa neframantata

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 07 februarie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare amestecam toate ingredientele uscate: faina cu drojdia si sarea. doriti sa puneti seminte ,acum le veti adauga si pe ele.


Adaugam apa si amestecam cu o lingura de lemn sau o spatula pina se incorporeaza toata apa.


Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul la dospit, la temperatura camerei 20 de ore, adica pina a doua zi.


Rabdare sa aveti ca nu veti regreta.


Chiar daca veti vedea ca incepe sa dospeasca mai repede, nu va speriati si nu ridicati folia...lasati aluatul sa dospeasca 20 de ore.


A doua zi dupa ce au trecut cele 20 de ore si aluatul are basici cu aer, la suprafata, pregatim cele necesare pentru coptul painii.


Pregatim un vas termorezistent cu capac - eu mi-am luat vasul Pyroflam, si il ungem cu ulei. Punem in vas o hartie de copt si facem un locsor in care vom pune painea sa se coaca.


Pe o suprafata plana presaram faina si rasturnam aluatul de paine.Il presaram si pe el cu faina.Intindem aluatul cu mana , lateral si apoi il indoim in doua cum se vede in poza:


Adica indoim partea stanga , apoi partea dreapta o indoim( o pliem).


Intindem acum aluatul in sus si in jos doar cu mana.


Pliem partea de sus peste cea de jos, apoi cea de jos peste cea de sus si dam o farma aluatului.


Asezam aluatul in vasul Pyroflam, punem capacul si mai lasam la dospit o ora jumatate.Dupa o ora si 10 minute preincalzim aragazul la 180 de grade.Dupa ce trec cele 20 de minute dam vasul la cuptor acoperit si coacem o ora , o ora si 10 minute pina cand painea este coapta.


Scoatem apoi capacul sa se rumeneasca painea frumos, o ungem cu putina ala si o mai lasam la cuptor 10-15 minute asa fara capac.Cred ca trebuia sa dau focul putin mai tare sa se rumeneasca si mai mult deasupra.


Cand e gata o scoatem din vas pe un gratar si o lasam sa se racoreasca cam 40 de minute, apoi o putem taia.


Se vede si partea de desupt a paini cat de frumos e rumenita.


Dupa ce s-a racorit o puteti felia.


Obtineti o paine densa si satioasa cu o crusta crocanta .Pacat ca nu pot sa va redau si mirosul din casa de pine proaspata coapta in cuptor.....


Pofta mare !


Imi pare rau ca nu puteti vedea toate pozele...nu ma lasa sa le afisez.


Dar le puteti vedea la mine pe blog, aici:


http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/09/paine-de-casa-neframantata.html

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am facut painea dupa toate indicatiile tale aiesit bine dupa mine un pic prea sarata dar le-a placut alor mei-dar eu am pus si 2 linguri de zahar la faina inainte de am amestecat cu apa.

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Codruta , 14 iulie 2014

    Cred ca am sa incerc .Dar vara nu se acreste aluatul?

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 30 iunie 2014

    Merita incercata....!

  • Fara foto

    Cristina Kiselevski , 29 iunie 2014

    Nu e vorba de lenea de a framanta, painea aceasta are un gust deosebit fata de painea framantata de mana sau la masina de paine. Eu am facut tot felul de paine si din mai multe tipuri de faina si o recomand cu tot dragul. Si pe asta am facut-o din faina alba, neagra si de secara si a iesit foarte buna. incercati-o si o sa va placa.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

      Elisabeth Gotsch- Stai oleaca mai mult dar....merita ! Crede-ma !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 10 mai 2014

      Stai oleaca mai mult dar....merita ! Crede-ma !

    • Fara foto

      Elisabeth Gotsch , 09 mai 2014

      Asta nu e pentru oameni flaminzi tare !......ca 20 de ore de dospit ..... ?....

    • Fara foto

      Milli Lord , 30 octombrie 2013

      se poate face si doar din faina de secara?

    • Fara foto

      Maria Agneta , 30 octombrie 2013

      Cred ca am sa incerc .Dar vara nu se acreste aluatul?

    • Fara foto

      Maria Agneta , 30 octombrie 2013

      stie cineva de ce nu se pot vedea imaginile , mai mari ?

    • Fara foto

      Elena Mihaila , 30 octombrie 2013

      Are un SECRET aluatul neframantat.Insa nu ramane painea proaspata mult timp.

    • Fara foto

      Elena , 30 octombrie 2013

      Nu e vorba de lene, in niciun caz.Aluatul acesta are secretul lui pe care il stiu numai brutarii priceputi.Insa nu va ramane mult timp proaspata, aceasta paine...

    • Fara foto

      Elly Loka , 30 octombrie 2013

      :*

    • Fara foto

      Violeta Vio Salvari , 30 octombrie 2013

      nu cred ca e vb numai de lene se poate sa ai o problema la mana sa nu poti framanta,va pwp

    • Fara foto

      Elena Preda , 30 octombrie 2013

      promit sa incerc.

    • Fara foto

      Claudiu Jakab , 30 octombrie 2013

      cumperi pentru astazi

    • Fara foto

      Nitza Kmy , 24 august 2013

      atata timp pierdut pt.lenea de a framanta.

    • cotizo

      cotizo (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Este cea mai gustoasa paine pe care am gustat-o vreodata. Merita sa o testati. Cu siguranta nu veti fi dezamagite.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Aluatul ramane peste noapte in bucatarie, acoperit cu folia. La mine este o temperatura constanta 23-25 de grade si ziua si noaptea. Mult succes si sa-mi spui cum ti-a iesit !

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Buna reteta de paine si interesanta dar am o intrebare,aluatul ramane pe masa la temperatura camerei tot timpul cat dospeste sau il pui in frigider ? Ce temperatura trebuie sa fie in camera ,adica cate grade trebuie sa fie in camera acum e iarna iar noaptea este mai rece , te rog sa-mi raspunzi!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Da bine mai arata piinea asta Sidy Felicitari si......trebuie neaparat incercata si pe plaiuri indepartate

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Painea cea de toate zilele, arata intr-un mare fel, pufoasa, frumos crescuta!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Ce bine arata ! Rabdare sa ai si iese o minune. Si la mine a venit mirosul...doar ai redat atat de bine totul.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Felicitari pentru aceasta painica minunata... A venit mirosul de paine calda pana la mine... Pup

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

22h

24 voturi

Ingrediente

  • O paine de casa simplu de facut dar....aveti nevoie de muuuuuuuuulta rabdare.Se face in aproximativ 22 de ore
  • adica de azi pina maine....Dar nu aveti nevoie de masina de facut paine si nici de framantat.
  • aluat:
  • 1 kg faina alba
  • 7 g drojdie uscata Dr Oetker
  • 2 lingurite sare
  • 550 ml apa calduta
  • seminte( optional)
  • pentru dospit si copt:
  • un vas termorezistent cu capac
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 foaie hartie de copt
  • folie de aluminiu
  • un bol

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine

1 vot    0 comentarii
1h 55 min
Dulciuri diverse

Sirop de zmeura - la rece

Intr-un vas mare de plastic punem zmeura si o framantam bine cu mana pina zdrobim toata zmeura, apoi

1 vot    0 comentarii
48h
Conserve si muraturi

Tarta cu cas de oaie si dovlecel

Curatam dovlecelul, ii scoatem samburii si apoi il dam pe razatoarea cu gauri mari. Tot pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Gabriela Codruta

Cred ca am sa incerc .Dar vara nu se acreste aluatul?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Coronita cu nuca si cacao

Coronita cu nuca si cacao

Pentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Panettone

Panettone

Panettone este un soi de cozonac italienesc care se prepara cu ocazia sarbatorilor crestine, originea acestuia fiind destul de veche.

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje