Paine facuta in casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Paine facuta in casa

Ingrediente

  • 600 gr faina alba 000
  • 280 ml apa calduta
  • 50 gr drojdie proaspata
  • sare dupa gust
  • o jumatate lingurita de zahar
  • 30 gr de unt topit

Mod de preparare

Prima data fac intotdeauna maiaua: intr-un castron maricel torn 280 ml apa calduta, presar zaharul si desfac in bucatele cubul de drojdie. Peste acestea amestec si 2 linguri rase cu faina. Amestec usor si las pe ceva caldut, sau langa un foc aprins la aragaz. Amestec inca de vreo doua ori pe parcursul a 15 - 20 minute. La final voi avea in castron o spuma groasa.

In vasul in care voi framanta aluatul, cern de doua ori faina cu un praf de sare. Fac vestitul culcus in mijlocul gramezii de faina si torn usor maiaua. Framant cam 10 minute pana se obtine un aluat nelipicios. Torn si untul topit si caldut, framant pana acesta este bine absorbit in aluat.

Las cam 40 minute la crescut, langa o sursa - nu foarte puternica - de caldura.

Pe o tava unsa cu putin ulei, framant inca putin aluatul, il impart in doua bucati egale, aranjate frumos in tava de copt cu o foaie de copt in ea. Astfel pregatite ghemotoacele de aluat, le mai las cam 10 minute pe aragaz, la caldura ce vine de la cuptor.

Mergem apoi la copt in cuptor, cam 25 minute las eu, apoi inca 5 - 10 minute cu cuptorul oprit - in functie de cat o doresc de aurita. Intotdeauna o scot pe un suport cu gratar si o invelesc cu un prosop curat pana se raceste, astfel partea de dedesubt sa stea libera, aerisita.

Este genul de painica cu coaja moale, si nu crocanta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise