Paine impletita - colac - cu lapte

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Paine impletita - colac - cu lapte

Ingrediente

  • 700 gr faina
  • 400 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 plic \"Garant pentru aluaturi dospite\" de la Dr.Oetker
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita rasa sare
  • susan/mac/rozmarin dupa preferinta

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la treapta mare (nu am cuptor performant pentru a va putea temperatura exacta). Lucrati aluatul numai daca in bucatarie este cald.

Se cerne faina, se amesteca cu sarea si garantul de la Dr.Oetker. Se adauga untul topit pentru 10 secunde la microunde si se amesteca bine. Se adauga treptat laptele caldut si se framanta bine pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

Aluatul trebuie sa fie moale si elastic.

2/3 din aluat se mai framanta putin pe o suprafata curata si se imparte la randul lui in 3 bucati. Se impleteste un colac si se aseaza intr-o forma de copt rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Din restul de 1/3 din aluat se procedeaza la fel ca mai sus si se aseaza colacul 2 deasupra colacului1 impletit anterior. Se inteapa ici colo cu o scobitoare ca sa se lipeasca intre ei cei 2 colaci.

Se lasa colacul obtinut prin suprapunerea celor 2 colaci de mai sus la dospit pentru 15 min acoperit cu un servet curat (eu las tava de obicei pe aragaz, bineinteles ca nu gatesc nimic altceva intre timp. Dar e locul cu cea mai mare caldura cu exceptia cuptorului).

Se unge cu oul batut si se presara susan, mac sau rozmarin.

Se lasa la foc mic la cuptor pentru 35-40 minute. Este gata cand scobitoarea infipta in paine iese uscata.

Este pufoasa, delicioasa si usor de facut! Mi-a luat mai mult timp sa scriu decat sa fac painita...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise