autor:

raluka

» » Aluaturi si Foietaje

Paine indiana cu iaurt

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina,drojdia si sarea. face o gropita in mijloc.Iaurtul se dizolva in apa calduta,si se amesteca cu mierea,untul si usturoiul pisat sau ras.


Se adauga in gropita de faina,se amesteca usor,dupa care se framanata bine pana devine o coca elastica.


Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca intr-un loc cald,cca 1,1/2h.,sau pana isi dubleaza volumul.Dupa acest timp,se pune coca pe masa de lucru si se framanta usor cu degetele ca sa iasa excesul de aer.


Se rupe coca si se formeaza 3 bile.


Se aplatizeaza cu sucitorul,pana la grosimea unui deget,dandu-i usor forma alungita.


Se ung cu ulei de masline si se preseaza chimen si coriandru tocat marunt.


Se trece usor sucitorul peste si se coc in cuptorul incins la 180AC,15,20min.Trebuie sa ramana pufoasa.Coriandrul,condiment specific Indiei,uscat sau proaspat,nu este unul dintre condimentele mele preferate...,dar ii da un gust deosebit;care poate sa va placa...sau nu...Eu sper sa va placa!POFTA BUNA!!!

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Patricia Iordache

    Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2014

    Interesant! Voi incerca si eu. :)

  • Fara foto

    Măriuca Palade , 23 noiembrie 2013

    eu am uns si painitele cu putin ulei inainte sa le coc

  • Fara foto

    Măriuca Palade , 23 noiembrie 2013

    ungi tava ;)

    • Fara foto

      Carmen Adriana Bursuc , 23 noiembrie 2013

      uleiul cecfacem cu el ungem tava sau punem la framantat?

    • Fara foto

      Doina Demeny , 04 noiembrie 2013

      Multumesc pentru reteta, mi-am notat-o si maine o sa o prepar. Daca nu ar fi asa tarziu... m-as apuca deja de framantat!

    • Fara foto

      Raluka , 27 mai 2013

      Va multumesc!! :D

    • Fara foto

      stefana (Bucatar) , 26 mai 2013

      O reteta minunata.Foarte buna.Felicitari.

    • Fara foto

      Mariana Stanese , 26 mai 2013

      O reteta minunata.Foarte buna.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

      Excelent!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2011

      O idee f buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

17 voturi

Ingrediente

  • 100ml apa calduta
  • 125gr iaurt natural
  • 300gr faina dura
  • un catel de usturoi
  • o lingurita de sare
  • 2 lingurite de miere
  • o lingura de unt
  • o lingurita de drojdie uscata
  • o lingurita de chimen
  • ulei de masline
  • coriandru

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de raluka

Cartofi cu carne tocata la cuptor

Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.Se taie in felii de grosimea unui

17 voturi    8 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Sepie cu sos verde

Se spala bine sepia si se cresteaza cu cutitul in forma de romburi.Se pune intro tigaie cu 2,3 linguri

15 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive cu peste

Tarta de mere cu crema de lamaie

Se indoaie marginile foietajului si se inteapa baza cu o furculita.Se pregateste crema,amestecand

27 voturi    6 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Patricia Iordache (Chef de cuisine)

Interesant! Voi incerca si eu. :)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta un aluat mai tare. Se unge presa cu grasime pentru a nu se lipi. Se fac bilute

1 vot    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Varzar impletit

Varzar impletit

Pentru inceput se pregateste aluatul. Faina se pune intr-un recipient, iar in mijlocul ei se toarna drojdia (pe care am pus-o intr-un

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje