Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul treptat.
Se adauga coaja de lamaie , galbenusurile de ou, laptele si uleiul si se mixeaza bine.
Se adauga faina si grisul; praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la compozitie.
Se mixeaza toate ingredientele bine.
Se unge cu ulei o tava rotunda de aluminiu cu diametrul de 33 cm, se presara cu faina si se pune compozitia de blat in ea.
Ciresele se spala; se scot samburii , se taie in jumatai si se aseaza concentric pe compozitia de blat.
Se da la cuptorul incalzit la 160 de grade 45 de minute .
Se scoate cald din tava si se aseaza pe un platou sa se raceasca.
Se feliaza dupa gust si imaginatie.
Se poate coace si intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 25/35 cm.
O varianta diferita se poate face cu blat de cacoa , in care caz se pun 14 linguri de faina si 2 linguri de cacao pentru blat.
Eu mai adaug 2-3 picaturi de colorant alimentar rosu su blatul iese de culoare roz.
Pofta buna!
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Salata cu paste, piept de pui si porumbRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii