autor:

Mihaela11

» » Prajituri

Pandispan cu cirese

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul treptat.


Se adauga coaja de lamaie , galbenusurile de ou, laptele si uleiul si se mixeaza bine.


Se adauga faina si grisul; praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la compozitie.


Se mixeaza toate ingredientele bine.


Se unge cu ulei o tava rotunda de aluminiu cu diametrul de 33 cm, se presara cu faina si se pune compozitia de blat in ea.


Ciresele se spala; se scot samburii , se taie in jumatai si se aseaza concentric pe compozitia de blat.


Se da la cuptorul incalzit la 160 de grade 45 de minute .


Se scoate cald din tava si se aseaza pe un platou sa se raceasca.


Se feliaza dupa gust si imaginatie.


Se poate coace si intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 25/35 cm.


O varianta diferita se poate face cu blat de cacoa , in care caz se pun 14 linguri de faina si 2 linguri de cacao pentru blat.


Eu mai adaug 2-3 picaturi de colorant alimentar rosu su blatul iese de culoare roz.


Pofta buna!

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihaela , 24 iunie 2010

    am incercat reteta...f buna!!!! Dar de ce mi s-au lasat ciresele la fundul tavii.....

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Multumesc pentru aprecieri.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Buna reteta simpla si buna|

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Cata rabdare ai avut Miha sa aranjezi ciresele alea ! Bravo tie, cred ca e delicioasa. Am salvat reteta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte frumoasa si delicioasa!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O prajiturica delicioasa! Foarte faina arata, merita 5 ***** cu felicitari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Mmmm,ce bunatate. Ai de la mine 5 stelute;prezentare minunata !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Ca intotdeauna, retele tale provoaca pofta !!!!!!!!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O reteta de tinut mine mai ales ca vine sezonul cireselor...salvat..si mota maxima!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Simplu si gustos.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Arata tare bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Rapid si tare,tare gustos...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Minunata,mai ales cu fructe proaspete.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O delicatesa ca de obicei!simpla si cu efect,meriti toate stelutele!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

30 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -4 oua
  • -14 linguri de zahar
  • -15 linguri de ulei
  • -14 linguri de lapte
  • -16 linguri de faina
  • -4 linguri de gris
  • -coaja rasa de la o portocaala
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • -1 praf de copt
  • -1/2 kg cirese proaspete

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Prajitura amandina

Blatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile

39 voturi    18 comentarii
3h
Prajituri

“Labaneh” cu ierburi aromate

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca

6 voturi    5 comentarii
48h
Aperitive cu brinza

Placinta cu spanac si telemea de oaie

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt. Taiem

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

mihaela

am incercat reteta...f buna!!!! Dar de ce mi s-au lasat ciresele la fundul tavii.....

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Incingem cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie cerata. Intr-un castron topim untul si ciocolata la bain marie. Adaugam nucile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Este o prajitura care se face rapid( mai mult dureaza coptul) ,dar va asigur ca va iesi delicioasa! 1.Mixati ouale cu zaharul pana

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse