autor:

Mihaela11

» » Prajituri

Pandispan cu cirese

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -4 oua, -14 linguri de zahar, -15 linguri de ulei, -14 linguri de lapte, -16 linguri de faina, -4 linguri de gris, -coaja rasa de la o portocaala, -coaja rasa si zeama de la o lamaie, -1 praf de copt, -1/2 kg cirese proaspete

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

31 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul treptat.


Se adauga coaja de lamaie , galbenusurile de ou, laptele si uleiul si se mixeaza bine.


Se adauga faina si grisul; praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la compozitie.


Se mixeaza toate ingredientele bine.


Se unge cu ulei o tava rotunda de aluminiu cu diametrul de 33 cm, se presara cu faina si se pune compozitia de blat in ea.


Ciresele se spala; se scot samburii , se taie in jumatai si se aseaza concentric pe compozitia de blat.


Se da la cuptorul incalzit la 160 de grade 45 de minute .


Se scoate cald din tava si se aseaza pe un platou sa se raceasca.


Se feliaza dupa gust si imaginatie.


Se poate coace si intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 25/35 cm.


O varianta diferita se poate face cu blat de cacoa , in care caz se pun 14 linguri de faina si 2 linguri de cacao pentru blat.


Eu mai adaug 2-3 picaturi de colorant alimentar rosu su blatul iese de culoare roz.


Pofta buna!

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihaela , 24 iunie 2010

    am incercat reteta...f buna!!!! Dar de ce mi s-au lasat ciresele la fundul tavii.....

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Multumesc pentru aprecieri.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Buna reteta simpla si buna|

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Cata rabdare ai avut Miha sa aranjezi ciresele alea ! Bravo tie, cred ca e delicioasa. Am salvat reteta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte frumoasa si delicioasa!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O prajiturica delicioasa! Foarte faina arata, merita 5 ***** cu felicitari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Mmmm,ce bunatate. Ai de la mine 5 stelute;prezentare minunata !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Ca intotdeauna, retele tale provoaca pofta !!!!!!!!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O reteta de tinut mine mai ales ca vine sezonul cireselor...salvat..si mota maxima!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Simplu si gustos.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Arata tare bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Rapid si tare,tare gustos...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Minunata,mai ales cu fructe proaspete.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O delicatesa ca de obicei!simpla si cu efect,meriti toate stelutele!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

31 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -4 oua
  • -14 linguri de zahar
  • -15 linguri de ulei
  • -14 linguri de lapte
  • -16 linguri de faina
  • -4 linguri de gris
  • -coaja rasa de la o portocaala
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • -1 praf de copt
  • -1/2 kg cirese proaspete

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Bomboane Raffaello 1

Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Bomboane Raffaello 2

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mihaela

am incercat reteta...f buna!!!! Dar de ce mi s-au lasat ciresele la fundul tavii.....



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Aceasta e prajitura preferata a uneia dintre surorile mele, careia i-am si pregatit-o pentru onomastica ei :) Mod de preparare: Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri pentru copii
Panna cotta

Panna cotta

Smantana se amesteca cu zaharul Se pune pe flacara amestecand in permanenta cu un tel, pana se infierbanta.Se adauga o fiola de esenta

19 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse