autor:

Mihaela11

» » Prajituri

Pandispan cu cirese

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -4 oua, -14 linguri de zahar, -15 linguri de ulei, -14 linguri de lapte, -16 linguri de faina, -4 linguri de gris, -coaja rasa de la o portocaala, -coaja rasa si zeama de la o lamaie, -1 praf de copt, -1/2 kg cirese proaspete

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

32 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul treptat.


Se adauga coaja de lamaie , galbenusurile de ou, laptele si uleiul si se mixeaza bine.


Se adauga faina si grisul; praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la compozitie.


Se mixeaza toate ingredientele bine.


Se unge cu ulei o tava rotunda de aluminiu cu diametrul de 33 cm, se presara cu faina si se pune compozitia de blat in ea.


Ciresele se spala; se scot samburii , se taie in jumatai si se aseaza concentric pe compozitia de blat.


Se da la cuptorul incalzit la 160 de grade 45 de minute .


Se scoate cald din tava si se aseaza pe un platou sa se raceasca.


Se feliaza dupa gust si imaginatie.


Se poate coace si intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 25/35 cm.


O varianta diferita se poate face cu blat de cacoa , in care caz se pun 14 linguri de faina si 2 linguri de cacao pentru blat.


Eu mai adaug 2-3 picaturi de colorant alimentar rosu su blatul iese de culoare roz.


Pofta buna!

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Paula , 27 august 2015

    e neaparat sa pun gris si daca pun apa minerala in loc de lapte

  • Fara foto

    mihaela , 24 iunie 2010

    am incercat reteta...f buna!!!! Dar de ce mi s-au lasat ciresele la fundul tavii.....

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Multumesc pentru aprecieri.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Buna reteta simpla si buna|

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Cata rabdare ai avut Miha sa aranjezi ciresele alea ! Bravo tie, cred ca e delicioasa. Am salvat reteta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte frumoasa si delicioasa!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O prajiturica delicioasa! Foarte faina arata, merita 5 ***** cu felicitari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Mmmm,ce bunatate. Ai de la mine 5 stelute;prezentare minunata !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Ca intotdeauna, retele tale provoaca pofta !!!!!!!!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O reteta de tinut mine mai ales ca vine sezonul cireselor...salvat..si mota maxima!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Simplu si gustos.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Arata tare bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Rapid si tare,tare gustos...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Minunata,mai ales cu fructe proaspete.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O delicatesa ca de obicei!simpla si cu efect,meriti toate stelutele!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

32 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -4 oua
  • -14 linguri de zahar
  • -15 linguri de ulei
  • -14 linguri de lapte
  • -16 linguri de faina
  • -4 linguri de gris
  • -coaja rasa de la o portocaala
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • -1 praf de copt
  • -1/2 kg cirese proaspete

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Bomboane Raffaello 1

Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Bomboane Raffaello 2

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mihaela

am incercat reteta...f buna!!!! Dar de ce mi s-au lasat ciresele la fundul tavii.....



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu mere fara coacere

Prajitura cu mere fara coacere

Merele spalate si bine sterse le dam pe razatoarea cu gauri mari si apoi le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Praful din cele

4 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Negresa cu cocos

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de zahar si cacao, amestecati bine pana

15 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri