autor:

Mihaela11

» » Prajituri

Pandispan cu cirese

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul treptat.


Se adauga coaja de lamaie , galbenusurile de ou, laptele si uleiul si se mixeaza bine.


Se adauga faina si grisul; praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la compozitie.


Se mixeaza toate ingredientele bine.


Se unge cu ulei o tava rotunda de aluminiu cu diametrul de 33 cm, se presara cu faina si se pune compozitia de blat in ea.


Ciresele se spala; se scot samburii , se taie in jumatai si se aseaza concentric pe compozitia de blat.


Se da la cuptorul incalzit la 160 de grade 45 de minute .


Se scoate cald din tava si se aseaza pe un platou sa se raceasca.


Se feliaza dupa gust si imaginatie.


Se poate coace si intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 25/35 cm.


O varianta diferita se poate face cu blat de cacoa , in care caz se pun 14 linguri de faina si 2 linguri de cacao pentru blat.


Eu mai adaug 2-3 picaturi de colorant alimentar rosu su blatul iese de culoare roz.


Pofta buna!

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihaela , 24 iunie 2010

    am incercat reteta...f buna!!!! Dar de ce mi s-au lasat ciresele la fundul tavii.....

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Multumesc pentru aprecieri.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Buna reteta simpla si buna|

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Cata rabdare ai avut Miha sa aranjezi ciresele alea ! Bravo tie, cred ca e delicioasa. Am salvat reteta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte frumoasa si delicioasa!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O prajiturica delicioasa! Foarte faina arata, merita 5 ***** cu felicitari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Mmmm,ce bunatate. Ai de la mine 5 stelute;prezentare minunata !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Ca intotdeauna, retele tale provoaca pofta !!!!!!!!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O reteta de tinut mine mai ales ca vine sezonul cireselor...salvat..si mota maxima!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Simplu si gustos.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Arata tare bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Rapid si tare,tare gustos...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Minunata,mai ales cu fructe proaspete.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O delicatesa ca de obicei!simpla si cu efect,meriti toate stelutele!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

30 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -4 oua
  • -14 linguri de zahar
  • -15 linguri de ulei
  • -14 linguri de lapte
  • -16 linguri de faina
  • -4 linguri de gris
  • -coaja rasa de la o portocaala
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • -1 praf de copt
  • -1/2 kg cirese proaspete

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Briose cu migdale si smochine

Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. In

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Fasole batuta

Preparare Fasolea se lasa la inmuiat in apa rece 3-4 ore. Se spala si se pune la fiert; dupa ce

12 voturi    10 comentarii
2h
Retete de post

Prajitura amandina

Blatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile

40 voturi    18 comentarii
3h
Prajituri

mihaela

am incercat reteta...f buna!!!! Dar de ce mi s-au lasat ciresele la fundul tavii.....

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Prajituri
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu struguri

Prajitura cu struguri

Mi-am adus aminte ca aveam in carnetelul de demult, niste retete in care opaream bezeaua cu diverse siropuri si am zis sa incerc cu

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri