festivalul blogurilor gustoase

autor:

Maria Cogeanu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Pandispan pufos

Autor: Maria Cogeanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se separa ouale si se bate albusul spuma.


Se pune zaharul cu apa la foc mic pana se face sirop, dupa care se toarna fierbinte peste albus, batand cu mixerul cam un mint.


Se adauga uleiul, galbenusurile, praful de copt stins si faina pe rand, amestecand in continuu, pana se formeaza o pasta omogena.


Intr-o forma unsa cu unt sau margarina se toarna o jumatate din compozitie, iar cealalta se amesteca bine cu cacao, dupa care se adauga in forma.


Se pune in cuptorul incins si se coace la foc potrivit (~170 grade) cam 40-45 de minute.


Se serveste rece.


Sugestii:


- se poate servi cu inghetata, lapte, sau unsa cu nutella sau dulceata.


- se poate pudra cu zahar.


-se poate taia pe orizontala pentru a forma blaturi de tort.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    LAURA NECULA (Chef de cuisine):

    suuuper!!!! l-am facut astazi si a iesit delicios.. am respectat cantitatile si pot spune ca a fost un succes..

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ves , 11 aprilie 2010

    foarte buna aceasta prajitura cu toate ca sunt barbat am facut aceasta prajitura de s-au intrebat fetele daca am cumparat-o

Dificultate

Medie

Timp

45 min

41 voturi

Ingrediente

  • - 7 oua
  • - 7 linguri apa
  • - 7 linguri ulei
  • - o cana si jumatate faina
  • - o cana si jumatate zahar
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 1 pliculet zahar vanilat
  • - 2 linguri cacao.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Maria Cogeanu

Mancarica de broccoli

(Sugestie: in loc de carne tocata se pot folosi cubulete de sunca si salam) Se taie ceapa cubulete

5 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Orez cu carne

Cu 20-30 de minute inainte sa se pregateasca mancarea se fierbe orezul (pana bobul devine moale),

9 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Boerenkool - Piure cu varza creata

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cat sa-i acopere, intr-o oala mai

3 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

ves

foarte buna aceasta prajitura cu toate ca sunt barbat am facut aceasta prajitura de s-au intrebat fetele daca am cumparat-o

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Exotic Pavlova

Exotic Pavlova

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc de cca 22 cm. Bateti albusurile

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse