Se separa albusurile de ou. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt.
Albusurile se bat spuma tare cu tot zaharul si esenta de vanilie. Peste se adauga galbenusurile, se amesteca usor cu o spatula pana s-au integrat bine. De-asupra se pune faina si se amesteca din nou.
Compozitia se pune inr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm, prevazuta cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina(asa am facut eu).
Ciresele se scurg de zeama din compot de dinainte si se dau prin faina, dupa care le asezam pe compozitie si apasam umpic cu degetul.
Se pune in cuptorul preincalzit pt 20-30 de min, la 160-170 grade, depinde de cuptor.
Cand este gata(facem testul cu scobitoarea)deschidem usa cuptorului si lasam tava inautru pt a se raci treptat. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se portioneaza.
Este tareeeee pufoasa si gustoasa. Nici nu am mai apucat sa fac o poza sa vedeti cum era inautru :D
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii