autor:

autor

» » Prajituri

Pandispan

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat si coaja de lamiie data pe razatoare, iar la sfirsit albusurile de oua batute bine, separat.


Se unge o tava cu margarina apoi se toarna compozitia si se da la cuptor la temperatura moderata.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    Foarte bun.

  • Fara foto

    Lozano, Chef de Cuisine , 02 iunie 2010

    Ce que la femme veut, Dieu le veut.

  • Fara foto

    dana , 23 aprilie 2010

    nu tia iesit pt ca trebuia sa bati albusurile cu zaharul spuma eu nu pun praf de copt dar bat albusurle spuma si imi pandispanul creste fara nici o problema

    • Fara foto

      Mara , 21 februarie 2010

      Reteta este gresita. Se bat mai intii albusurile cu restul ingredientelor si la sfirsit se pun si galbenusurile. In reteta e scris invers si nu are cum sa iasa. La nicio reteta nu se bat galbenusurile cu ingredientele.

    • Fara foto

      Lucru in echipa , 13 decembrie 2009

      Noi la-m facut in echipa,deci meritul e al tuturor.Sa facut frumos de tot si banuim ca e si mai bun in interior.Dar ne-a prea crescut din pacate.PaPaPa!la-m fact cam 3-4 persoane.

    • Fara foto

      MichelleA (Maestru bucatar) , 03 octombrie 2009

      am facut astazi reteta si mi`a iesit foarte pufos pandispanul, numai k mult prea dulce! desi am pus un praf de copt nu mi`a crescut decat f putin :( in rest, bun :)

    • Fara foto

      MichelleA (Maestru bucatar) , 03 octombrie 2009

      am facut astazi reteta si mi`a iesit foarte pufos pandispanul, numai k mult prea dulce! in rest, f bun :)

    • Fara foto

      clau , 25 septembrie 2009

      cat de mare creste fara praf de copt?

    • Fara foto

      camy , 01 august 2009

      Bun mai este !

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Pentru cei care nu stiu temperatura moderata inseamna o temperatura medie, adica focul nu este nici tare , dat la maxim si nici mic, dat la minim. Focul este dat la potrivit, adica moderat. De aceea printre expresiile bucatarilor exista si aceasta: “temperatura moderata”. Temperatura moderata pentru cuptoarele electrice inseamna cam 150-170 grade.

    • Fara foto

      dreacu , 09 mai 2009

      Nu prea inteleg.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

200 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 125 gr faina alba
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • coaja de la o lamiie sau o portocala rasa.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bun.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul,

32 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

10 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse