autor:

autor

» » Prajituri

Pandispan

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat si coaja de lamiie data pe razatoare, iar la sfirsit albusurile de oua batute bine, separat.


Se unge o tava cu margarina apoi se toarna compozitia si se da la cuptor la temperatura moderata.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    Foarte bun.

  • Fara foto

    Lozano, Chef de Cuisine , 02 iunie 2010

    Ce que la femme veut, Dieu le veut.

  • Fara foto

    dana , 23 aprilie 2010

    nu tia iesit pt ca trebuia sa bati albusurile cu zaharul spuma eu nu pun praf de copt dar bat albusurle spuma si imi pandispanul creste fara nici o problema

    • Fara foto

      Mara , 21 februarie 2010

      Reteta este gresita. Se bat mai intii albusurile cu restul ingredientelor si la sfirsit se pun si galbenusurile. In reteta e scris invers si nu are cum sa iasa. La nicio reteta nu se bat galbenusurile cu ingredientele.

    • Fara foto

      Lucru in echipa , 13 decembrie 2009

      Noi la-m facut in echipa,deci meritul e al tuturor.Sa facut frumos de tot si banuim ca e si mai bun in interior.Dar ne-a prea crescut din pacate.PaPaPa!la-m fact cam 3-4 persoane.

    • Fara foto

      MichelleA (Maestru bucatar) , 03 octombrie 2009

      am facut astazi reteta si mi`a iesit foarte pufos pandispanul, numai k mult prea dulce! desi am pus un praf de copt nu mi`a crescut decat f putin :( in rest, bun :)

    • Fara foto

      MichelleA (Maestru bucatar) , 03 octombrie 2009

      am facut astazi reteta si mi`a iesit foarte pufos pandispanul, numai k mult prea dulce! in rest, f bun :)

    • Fara foto

      clau , 25 septembrie 2009

      cat de mare creste fara praf de copt?

    • Fara foto

      camy , 01 august 2009

      Bun mai este !

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Pentru cei care nu stiu temperatura moderata inseamna o temperatura medie, adica focul nu este nici tare , dat la maxim si nici mic, dat la minim. Focul este dat la potrivit, adica moderat. De aceea printre expresiile bucatarilor exista si aceasta: “temperatura moderata”. Temperatura moderata pentru cuptoarele electrice inseamna cam 150-170 grade.

    • Fara foto

      dreacu , 09 mai 2009

      Nu prea inteleg.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

200 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 125 gr faina alba
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • coaja de la o lamiie sau o portocala rasa.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bun.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu caramel de lamaie

Prajitura cu caramel de lamaie

Caramel de lamaie: 1. Pune zeama de lamaie impreuna cu apa si zaharul intr-un vas pe foc mic. Amesteca si lasa pana cand siropul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Negresa cu crema de branza

Negresa cu crema de branza

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse