Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor

Ingrediente

  • 400 gr branza de vaci ( a fost mai cremoasa a mea)
  • 1 lingura cu varf smantana rece
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 350-400 gr faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • smantana pentru servit
  • dulceata de mure
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema.

Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie.

Cernem faina, incepem sa o turnam in ploaie si framantam.

Cand obtinem un aluat omogen, usor lipicos, incetam sa mai punem faina. Daca aveti o branza mai uscata cu siguranta o sa va trebuiasca mai putina faina.

Il lasam la odihnit 15 minute la frigider.

Presaram faina pe masa de lucru, rupem bucati de aluat si formam niste inele mai mari si cateva bilute.

Intr-o tigaie incingem ulei, punem papanasii.

Ii rumenim la foc potrivit, rand pe rand, pe ambele parti.

Ii scoatem pe un platou pe niste servetele de bucatarie.

Ii lasam 5 minute sa se racoreasca, punem smantana peste, dulceata de mure si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise