festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Branza de vaci se amesteca cu faina cernuta, ouale batute, zaharul, bicarbonatul, coaja de lamiie, grisul si sarea. amesteca bine compozitia pina la omogenizare, apoi se modeleaza papanasi in forma rotunda, se apasa la mijloc formind un orificiu si se prajesc in uleiul infierbintat, pina se rumenesc.


Se servesc calzi cu smintina si zahar farin deasupra, cite doua bucati la portie.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Radian Catalina Alexandra

    Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine):

    Va multumesc frumos pentru aceasta reteta! Va marturisesc ca nu am facut demult acest preparat, din teama de a nu da gres, ca in alte dati. Reteta este minunata, foarte usor de facut (mai repede de 1/2 de ora), ingredientele pot fi usor amestecate fara mixer, pot fi reduse la sfert cantitatile, si iese nemaipomenit de fina! Dupa ce am prajit papanasii, consistenta lor in interior seamana cu coca de cozonac. Felicitari!

  • ica

    ica (Chef de cuisine):

    Eu am fiert papanasii si nam pus lamaie, dar nu-mi ies tot timpul, mi se sparge cind fierbe.

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Georgiana Popa , 26 ianuarie 2014

    Bunnn

  • Fara foto

    daniela , 21 septembrie 2013

    eu i-am facut o singura data pana acum si mi-au iesit deliciosi va multumesc pantru reteta

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      danutza , 26 martie 2010

      o reteta f f foarte tare sh ma gandesc k sh delicioasa. E betooooooooon

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Uii ce pofta mi-ati facut! Nu am mai mancat de cel putin 10 ani . Eu ii fac (copiind-o pe mama mea) sub forma de bastonase de cca 10 cm lungime si groase cam de 2-3 cm, si ii servesc doar cu smantana si zahar pe deasupra nu mai pun si dulceata ,dar se poate incerca, ca daca nu se incearca nu se poate sti daca iti place sau nu. Buni, buni de tot.Felicitarile mele!

    • Fara foto

      Anamaria , 24 martie 2010

      Va multumesc frumos pentru aceasta reteta! Va marturisesc ca nu am facut demult acest preparat, din teama de a nu da gres, ca in alte dati. Reteta este minunata, foarte usor de facut (mai repede de 1/2 de ora), ingredientele pot fi usor amestecate fara mixer, pot fi reduse la sfert cantitatile, si iese nemaipomenit de fina! Dupa ce am prajit papanasii, consistenta lor in interior seamana cu coca de cozonac. Felicitari!

    • Fara foto

      andreea , 08 octombrie 2009

      eu sunt casatorita in spania si aparte de mancaruri romanesti fac si cate ceva dulce si am facut papanasi.mi au iesit foarte buni familia sotului sunt putin cam scarbosi la ora de a manca mancaruri din alte parti dar le a placut la nebunie aparte de alte mancaruri.adevarul este ca avem o gastronomie nemaipomenita.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Imi plac papanasii prajiti, garnisiti cu smantana si dulceata de afine.Cei fierti ne plac asezonati cu unt, zahar si zahar vanilat sau cu smantana si zahar

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Tare-mi plac papanasii si mie si fiicei mele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Sunt foarte gustosi papanasii,cu gem si smantana deasupra...

    • Fara foto

      herghelegiu mihaela , 15 martie 2009

      Am facut si eu o data papanasi ,dar numai papanasi nu au iesit.

    • Fara foto

      luci , 06 martie 2009

      Se mai pot face si altfel.Din ingrediente se scot zaharul,smantana,bicarbonatul si coaja de lamaie.Se modeleaza bilute cu diametrul de 2 cm si se fierb in apa pina se ridica deasupra.Se scot si se dau prin pesmet prajit in putin ulei si zahar.Sunt foarte gustosi.

    • Fara foto

      double G , 06 februarie 2009

      Daca vreti sa iasa si mai gustosi, renunta la gris. Eu unul nu-i vad rostul... si ca sa se coaca si in interior bine, din cerculetele cu gaura in mijloc inalta-i si fa-i in forma de trunchi de con.

    • Fara foto

      miki , 22 decembrie 2008

      Papanasii au iesit tari si nefacuti in interior si nu am pus faina mai mult decat scrie, ce este de facut?

    • Fara foto

      nico , 22 noiembrie 2008

      Eu pun 7 galbenusuri la 1 kg de branza si avem succes mare - se fac cei mai buni papanasi din oras la noi la restaurant .

    • Fara foto

      andrei , 11 octombrie 2008

      A fost misto reteta!

    • Fara foto

      alexutzu , 06 octombrie 2008

      Am mancat, sunt foarte buni. Chiar eu i-am facut. Nota 10 +!

    • Fara foto

      mirela bardas , 25 septembrie 2008

      Am crezut ca se fac foarte greu, dar e floare la ureche. Imi ploua in gura, sunt moarta dupa retete romanesti. Merge orice fel de dulceata, de care ai in casa.

    • Fara foto

      Munteanu Viorica , 01 august 2008

      Sunt foarte buni si intradevar foarte usor de facut, dar sunt si mai buni daca sunt serviti cu dulceata de visine

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 29 iulie 2008

      Imi plac mult papanasii. Nu am facut la mine acasa. Am mancat la restaurant, foarte buni. Cred ca o sa incerc si eu sa fac acasa sa vad cum imi iasa.

    • Fara foto

      camelia , 24 iulie 2008

      Am facut de multe ori de cand am luat reteta si sunt foarte buni si se fac f repede.

    • Fara foto

      MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 18 iulie 2008

      Nu am facut pana acuma papanasi, dar am mancat. Poate am sa incerc, nu este grea reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

728 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 1 kg brinza de vaci,
  • * 400 g faina,
  • * 4 oua,
  • * 100 g zahar farin,
  • * 4 g bicarbonat,
  • * coaja rasa de lămîie,
  • * 100 g gris,
  • * 200 ml ulei,
  • * 500 g smintina,
  • * 50 g zahar farin,
  • * 20 g sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

Georgiana Popa

Bunnn

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Prima data se face cafeaua sa aiba timp sa se raceasca pana se face crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Dupa ce se obtine

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Preparare blat Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5 minute. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se trec prin sita,

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse