autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Papricas de pui

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata, apoi se adauga putina boia de ardei dulce.


Se pune faina, se stinge cu apa cit sa acopere, se adauga sare si se da la cuptor sa fiarba incet.


Separat, din faina, 1 ou, o lingurita de unt si o lingura de apa se pregatesc galustele. Din aluatul moale, se ia cite o lingurita si se fierb galustele in apa clocotita si sarata. Cind galustele au crescut si sint fierte, se iau cu spumiera si se pun in sos.


Se mai lasa sa clocoteasca 5 minute.


  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    pain , 09 decembrie 2009

    E.ste ff buna, la un ou se pun 3 linguri cu faina sare si un pic de apa ...asa se fac galustele. Ele se fierb separat si cand sunt gata se amesteca cu zeama de la papricas. Se servesc pe loc,altfel galustele absorb prea multa zeama si devin cleioase.In zeama de la papricas nu se baga faina!!

  • Fara foto

    elena , 16 octombrie 2009

    Nu ati citit bine, nu scrie o l-ta de faina ci doar faina, adica galbenusul sare faina si apa cat cuprinde, asa se fac galustele aici in Ardeal...

  • Fara foto

    Katia , 14 octombrie 2009

    Nu aveti imaginatie... Lingutita de faina din "Ingrediente" merge in sosul de la pui (vezi randul 3). Galustele le faceti fiecare cum va taie capul ;)

    • Fara foto

      Sidy , 04 octombrie 2009

      Mai baieti...voi nu vedeti ca reteta este facuta de...nimeni ??? Pe cine intrebati ?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Interesanta reteta,dar te intreb si eu ca Mihai,cate galuste faci dintr-un ou si o lingurita de faina,sau fiecare adapteaza in functie de familia pe care o are ?

    • Fara foto

      Mihai , 27 martie 2009

      Eu la galustele de faina nu pun decat galbenus, cu albus se intaresc prea mult. Pun si putina sare la galuste si, in loc de unt, pun o lingura de ulei. Dar cum faci galustele ditr-o singura lingurita de faina? Atata scrie la ingrediente!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

68 voturi

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • o ceapa
  • 2 linguri de unt netopit
  • sare
  • o lingurita de faina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

2 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Porc dulce acrisor

Taiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata). Punem

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

pain

E.ste ff buna, la un ou se pun 3 linguri cu faina sare si un pic de apa ...asa se fac galustele. Ele se fierb separat si cand sunt gata se amesteca cu zeama de la papricas. Se servesc pe loc,altfel galustele absorb prea multa zeama si devin cleioase.In zeama de la papricas nu se baga faina!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Costite de porc in sos

Costite de porc in sos

Dupa cum stiti, costitele sunt gatite in cele mai multe cazuri fripte sau facute la gratar. Acum vreau sa va prezint o reteta in care

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in Foi de Vita

Sarmalute in Foi de Vita

Pasul 1: Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne