autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Papricas de pui

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata, apoi se adauga putina boia de ardei dulce.


Se pune faina, se stinge cu apa cit sa acopere, se adauga sare si se da la cuptor sa fiarba incet.


Separat, din faina, 1 ou, o lingurita de unt si o lingura de apa se pregatesc galustele. Din aluatul moale, se ia cite o lingurita si se fierb galustele in apa clocotita si sarata. Cind galustele au crescut si sint fierte, se iau cu spumiera si se pun in sos.


Se mai lasa sa clocoteasca 5 minute.


  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    pain , 09 decembrie 2009

    E.ste ff buna, la un ou se pun 3 linguri cu faina sare si un pic de apa ...asa se fac galustele. Ele se fierb separat si cand sunt gata se amesteca cu zeama de la papricas. Se servesc pe loc,altfel galustele absorb prea multa zeama si devin cleioase.In zeama de la papricas nu se baga faina!!

  • Fara foto

    elena , 16 octombrie 2009

    Nu ati citit bine, nu scrie o l-ta de faina ci doar faina, adica galbenusul sare faina si apa cat cuprinde, asa se fac galustele aici in Ardeal...

  • Fara foto

    Katia , 14 octombrie 2009

    Nu aveti imaginatie... Lingutita de faina din "Ingrediente" merge in sosul de la pui (vezi randul 3). Galustele le faceti fiecare cum va taie capul ;)

    • Fara foto

      Sidy , 04 octombrie 2009

      Mai baieti...voi nu vedeti ca reteta este facuta de...nimeni ??? Pe cine intrebati ?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Interesanta reteta,dar te intreb si eu ca Mihai,cate galuste faci dintr-un ou si o lingurita de faina,sau fiecare adapteaza in functie de familia pe care o are ?

    • Fara foto

      Mihai , 27 martie 2009

      Eu la galustele de faina nu pun decat galbenus, cu albus se intaresc prea mult. Pun si putina sare la galuste si, in loc de unt, pun o lingura de ulei. Dar cum faci galustele ditr-o singura lingurita de faina? Atata scrie la ingrediente!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

68 voturi

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • o ceapa
  • 2 linguri de unt netopit
  • sare
  • o lingurita de faina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

pain

E.ste ff buna, la un ou se pun 3 linguri cu faina sare si un pic de apa ...asa se fac galustele. Ele se fierb separat si cand sunt gata se amesteca cu zeama de la papricas. Se servesc pe loc,altfel galustele absorb prea multa zeama si devin cleioase.In zeama de la papricas nu se baga faina!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de branza ,pe care o punem intre carnea

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau (

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi