autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Papricas de pui

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 pui mare, o ceapa, 2 linguri de unt netopit, sare, o lingurita de faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

68 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata, apoi se adauga putina boia de ardei dulce.


Se pune faina, se stinge cu apa cit sa acopere, se adauga sare si se da la cuptor sa fiarba incet.


Separat, din faina, 1 ou, o lingurita de unt si o lingura de apa se pregatesc galustele. Din aluatul moale, se ia cite o lingurita si se fierb galustele in apa clocotita si sarata. Cind galustele au crescut si sint fierte, se iau cu spumiera si se pun in sos.


Se mai lasa sa clocoteasca 5 minute.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Papricas de pui

Se caleste carnea,cam 5 minute,pana isi schimba culoarea,apoi se adauga ceapa si se caleste si ea

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    pain , 09 decembrie 2009

    E.ste ff buna, la un ou se pun 3 linguri cu faina sare si un pic de apa ...asa se fac galustele. Ele se fierb separat si cand sunt gata se amesteca cu zeama de la papricas. Se servesc pe loc,altfel galustele absorb prea multa zeama si devin cleioase.In zeama de la papricas nu se baga faina!!

  • Fara foto

    elena , 16 octombrie 2009

    Nu ati citit bine, nu scrie o l-ta de faina ci doar faina, adica galbenusul sare faina si apa cat cuprinde, asa se fac galustele aici in Ardeal...

  • Fara foto

    Katia , 14 octombrie 2009

    Nu aveti imaginatie... Lingutita de faina din "Ingrediente" merge in sosul de la pui (vezi randul 3). Galustele le faceti fiecare cum va taie capul ;)

    • Fara foto

      Sidy , 04 octombrie 2009

      Mai baieti...voi nu vedeti ca reteta este facuta de...nimeni ??? Pe cine intrebati ?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Interesanta reteta,dar te intreb si eu ca Mihai,cate galuste faci dintr-un ou si o lingurita de faina,sau fiecare adapteaza in functie de familia pe care o are ?

    • Fara foto

      Mihai , 27 martie 2009

      Eu la galustele de faina nu pun decat galbenus, cu albus se intaresc prea mult. Pun si putina sare la galuste si, in loc de unt, pun o lingura de ulei. Dar cum faci galustele ditr-o singura lingurita de faina? Atata scrie la ingrediente!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

68 voturi

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • o ceapa
  • 2 linguri de unt netopit
  • sare
  • o lingurita de faina

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

pain

E.ste ff buna, la un ou se pun 3 linguri cu faina sare si un pic de apa ...asa se fac galustele. Ele se fierb separat si cand sunt gata se amesteca cu zeama de la papricas. Se servesc pe loc,altfel galustele absorb prea multa zeama si devin cleioase.In zeama de la papricas nu se baga faina!!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Cocos cu macaroane mici

Cocos cu macaroane mici

Spalam bine cocosul si il portionam. Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le taiem marunt. Punem in cratita ulei sa se ncinga. Adaugame

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de iepure cu legume la cuptor

Pulpe de iepure cu legume la cuptor

Spalam bine pulpele de iepure,le condimentam cu sare,boia dulce, rozmarin si le ungem cu putin ulei.Ceapa o taiem solzisori,ardeiul

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi