autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa se taie splzisori si se caleste in putin ulei.


Se adauga fasiile ( pasta) de ardei, piperul, bucatile mici de carne si sare. pune o cana cu apa si se acopera cu un capac sa fiarba.


Intre timp de fac galustele din doua oua batute bine faina , 2 linguri ulei si apa cit cuprinde ca sa iasa un aluat mai gros decit smantana.


Se pune apa cu sare la fiert si cind clocoteste se rup galustele cu o lingura.


Se lasa sa fiarba galustele apoi se lasa acoperite 10 minute sa se odihneasca.


Patrunjelul se toaca marunt si se pune peste tocanita de pui fiarta.


Pe farfurie se pun galustele strecurate si limpezite cu un jet de apa apoi carnea cu sos peste. Daca doriti se poate adauga smantana.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • husni

    husni (Chef de cuisine):

    Azi,am facut,papricasul,Sidy.E f.bun,dar incomplet;n-am avut timp sa fac galuste.Am facut paste. Dar reteta ta,Sidy,e super.Ceapa verde,i-a dat o aroma f.buna.Eu,am pus ceapa verde,in acelasi timp cu smintina;am lasat apoi doar vreo 2 clocote.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Elga89

    Elga89 (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2010

    Ce bun! Uitasem cat de bun e.... Multam!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    E o bunatate !

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Una dintre mancarurile preferate ale copilariei mele...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O bunatate,draga Sidy.Papricas ca la Alba-Iulia,nu am mancat niciodata asa de bun,mai ales ca era facut in ceaun mare.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Azi,am facut,papricasul,Sidy.E f.bun,dar incomplet;n-am avut timp sa fac galuste.Am facut paste. Dar reteta ta,Sidy,e super.Ceapa verde,i-a dat o aroma f.buna.Eu,am pus ceapa verde,in acelasi timp cu smintina;am lasat apoi doar vreo 2 clocote. Sidy,la reteta de maqlube,ti-am raspuns,despre oala de lut.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Mmmmmmm ,ce bun ! Ma uitam la retete;saptamina asta,vreau sa fac papricas de pui si cautam o reteta putin diferita de a mea.Am gasit-o pe asta,Sidy.Mi-a placut ideea cu ceapa verde(din poza).Am niste ceapa verde;deci voi pune. Am salvat-o.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Bun,bun, eu fac galustele doar din oua cu faina si un pic de sare,le fierb in apa si le adaug in papricas.

    • Fara foto

      super , 10 iunie 2009

      Super, este foate buna.

    • ELENA

      ELENA (Chef de cuisine) , 25 mai 2009

      Super bun papricasul, chiar acum l-am terminat si este de minune.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Asa prepar si eu-fara ulei la galuste. Dar eu le fierb direct in sos. Nu-mi bat capul, stiu ca papricasul si gulasul se prepara in functie de placere. Aha! Eu pun boia dulce si sos de rosii+putin zahar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • Un pui transat
  • 2 oua
  • 3 linguri cu varf faina
  • ceapa
  • ardei gras( sau pasta)
  • patrunjel verde
  • smantana ( optional)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Bulion de rosii preparat in casa

Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de

27 voturi    16 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Prajitura cu prune

Prajitura aceasta se poate face cu orice fruct doriti voi. Prunele le spalam si apoi le scoatem

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Shaorma handmade

Preparam pentru inceput lipiile, in masina de paine, punand in cuva ingredientele exact in ordinea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Elga89 (Chef de cuisine)

Ce bun! Uitasem cat de bun e.... Multam!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu ciuperci

Tocanita de pui cu ciuperci

Pieptul de pui il taiem fasiute lungi. Ceapa, ardeiul si ciupercile le taiem julienne. Nu le tocati marunt! Punem putin ulei in cratita,

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam sa fiarba 15 minute si pasam rosiile.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne