autor:

Buzoianu_Andreea

» » Prajituri

Prajitura Parlament

Autor: Buzoianu_Andreea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ungi o tava cu margarina si pui nuca prajita, atat cat sa acopere toata suprafata tavii.


Pregatesti blatul din 7 albusuri batute cu 7 linguri zahar, 7 linguri nuca macinata , cele 3 linguri de faina si praful de copt dizolvat in otet. Torni compozitia obtinuta peste nuca din tava si dai la cuptor. Cand a copt blatul, il rastorni si pui peste el crema de ciocolata apoi asezi biscuiti inmuiati in cafea sau lapte. 7 galbenusuri le amesteci cu 7 linguri de zahar si 3 linguri de apa , le pui pe baie de aburi , apoi le fierbi pana se ingroasa putin. Cand e gata, lasi amestecul la racit. Cand s-a racit, pui 500 ml frisca batuta. Amesteci bine, apoi pui compozitia peste biscuiti. Ornezi prajitura cu cacao.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cornelia

    Cornelia (Chef de cuisine):

    Reteta este foarte interesanta, necesita atentie deosebita, altfel e destul de distractiv sa te joci putin in bucatarie. Ei da, la crema am adaugat un plic de gelatina. Biscuitii pentru ca au fost doua randuri, un rand l-am inmuiat in cafea, iar celalalt rand in lapte inducit si cu vanilie. Am pus si mirodenii, ca vanilie si coaja de lamaie la crema. Am imbracat prajitura intr-un strat generos de crema si am avut grija sa opresc si pentru un altfel de ornament, dupa care am pus la abur cateva tablete din ciocolata mea preferata 85% cacao si am stropit-o usor. Arata cam asa.

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicolae Ana Marcela , 08 mai 2014

    deci, care este crema de ciocolata? sau nu vad eu modul de preparare?

  • Fara foto

    Carmen Marcovici , 07 mai 2014

    o prajitura deosebita am preparato de cateva ori

  • Dan_Popa

    Dan_Popa (Chef de cuisine) , 06 mai 2014

    Lichidul din baia de aburi trebuie sa atingă vasul cu galbenusuri sau doar aburii închega compozitia? Cat de mult se lasa pe baia de abur? De asemenea vroiam sa va intreb ce dimensiune are tava pe care ați folosit-o

    • Fara foto

      Georgiana Niculae , 06 mai 2014

      prajitura asta e foarte buna,...dar am gasit-o sub alta denumire...parjitura cu crema de oua...e delicioasa...merita sa o incercati

    • Fara foto

      Ana Pop , 06 mai 2014

      e foarte buna ca am mancat

    • Fara foto

      Dan Popa , 06 mai 2014

      Lichidul din baia de aburi trebuie sa atingă vasul cu galbenusuri sau doar aburii închega compozitia?

    • Fara foto

      Peita Rodica , 29 aprilie 2014

      Aspectuoasa si cred ca la fel de BUNA!!!!

    • Fara foto

      Emilia Bradean , 29 aprilie 2014

      o prajitura delicioasa multumim ptr reteta.

    • Fara foto

      Alisa Mihaela , 30 decembrie 2013

      ce fel de tava folosec

    • Fara foto

      Roxana Dragomir , 28 decembrie 2013

      foarte buna!!!

    • Fara foto

      Ana , 28 noiembrie 2013

      Eu am facut cu nutella si a iesit f.f.buna ! Spor la treaba ;)

    • Fara foto

      Calburean Letitia , 28 noiembrie 2013

      se poate folosi numai finetti sau si crema de ciocolata din comert pe care o preparam noi cu lapte?

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 04 iunie 2013

      Imi place aceasta prajitura si o salvez. Multumesc mult !!!

    • Fara foto

      Gaby , 20 mai 2013

      Nucile se taie marunt

    • Buzoianu_Andreea

      Buzoianu_Andreea (Maestru bucatar) , 15 ianuarie 2013

      da nucile care le presari in tava sunt intregi .

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2013

      Foarte reusita prajitura si fina dar am ointrebare nucile care le presari in tava sant intregi sau macinate -asi dori sa-mi raspunzi-asi dori sa incerc prajitura.

    • Buzoianu_Andreea

      Buzoianu_Andreea (Maestru bucatar) , 07 ianuarie 2013

      da este foarte buna . poti sa prepari tu ciocolata sau poti sa pui finetti. eu pun finetti si este mult mai buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2013

      As fi vrut un raspuns de la tine.....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

      Tare buna trebuie sa mai fie !!!Minunata.... Spuneai de...crema de ciocolata...e bine? Cum o faci ? Sau este doar ciocolata topita ???? Merci !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 2 min

16 voturi

Ingrediente

  • 2 cani nuca prajita
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar,
  • 7 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml frisca batuta
  • 400 gr ciocolata din comert
  • 1/2 kg biscuiti

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Nicolae Ana Marcela

deci, care este crema de ciocolata? sau nu vad eu modul de preparare?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

0 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri