Pasca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Pasca

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina,
  • 4 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 250 ml lapte,
  • 100 gr unt,
  • 25 gr drojdie,
  • esenta de rom,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de lamaie rasa,
  • stafide albe si negre,
  • o cescuta de ulei,
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 gr branza dulce de vaci,
  • zahar 8 linguri,
  • fructe confiate,
  • vanile,
  • esenta de rom,
  • 4 oua

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte pana se face o pasta dupa care se presara un praf de faina si se lasa la crescut. Intr-un castron se aseaza faina si se presara un praf de sare. Untul se pune la topit in bain-marie.

Laptele se pune la fiert cu cele 150 gr de zahar dupa care asa fierbinte se toarna peste faina,putin cate putin si se framanta. Se adauga stafidele,inmuiate in prealabil in putina apa calduta,si se framanta,pana aluatul s-a racit complet. Se adauga coaja de lamaie rasa si se framanta incontinuare,adaugand cate putin din untul topit pana la incorporarea lui in totalitate.

Daca aluatul nu vi se pare destul de elastic si nu se ia de pe maini mai adaugati putin ulei. Deasupra aluatului se presara un praf de faina si se lasa 1 ora la crescut.Se pune deasupra un facalet care va fi acoperit cu o fata de masa sau o paturica. Branzei de vaci i se adauga zaharul,vanilia si romul si se amesteca bine.In momentul in care aluatul a crescut se ia o parte si se intinde o foaie rotunda destul de groasa care se va pune pe fundul tavii (rotunde) unse in prealabil cu margarina (se poate folosi si hartia de copt).

Restul de aluat se imparte in 3 si se impleteste o coronitacare se pune in tava. In mijloc se pune un castron de iena cu gura in jos si tava se introduce in cuptor. Dupa o jumatate de ora se scoate tava,se extrage castronul de iena si se aseaza branza in mijloc. Marginile se ung cu galbenus de ou si se presara zahar tos.Se mai lasa o jumatate de ora in cuptor pana la coacerea finala.

Pofta Buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise