autor:

alexandra elena

» » Dulciuri diverse

Pasca chinezeasca

Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 18 aprilie 2006

Ingrediente
Pentru aluat: 1 pahar (de un sfert) faina, 1 ou, 1/2 pahar zahar pudra, 1/2 pahar lapte, 1 pliculet praf de copt, 2 linguri cu varf cacao, 1/2 pachet margarina(=125 gr), 1 pliculet vanilie, rasatura de lamaie., Pentru branza: 1/2 kg branza de vaca, 2 oua, 1/2 pachet margarina, 1 pahar zahar, 1 pliculet vanilie, rasatura de lamaie, 2 linguri faina, Pentru glazura:3 linguri apa, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingura margarina

Dificultate: Medie Timp: 2h

48 voturi

Mod de preparare

Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza; se adauga cate un pic de faina si lapte(in care se stinge praful de copt), vanilia si rasatura de la o lamaie, dupa care se adauga albusul batut spuma, se amesteca bine si se da deoparte.


Branza se da prin masina de tocat carne si se freaca cu galbenusurile si zaharul; se adauga faina, mirodeniile, margarina topita(dar nu fierbinte) si se omogenizeaza dupa care se adauga albusurile batute spuma.


Din compozitia aluatului se pune in tava unsa si tapetata 3/4 din el; se adauga crema de branza, se niveleaza; se adauga restul de aluat deasupra nivelandu-se.Incercati sa nu umpleti tava pana sus pentru ca pasca sa aiba loc sa creasca. De asemenea puteti turna si coace compotitia intr-o tava mare dreptunghiulara de cuptor, oricum pasca va fi servita taiata frumos.


Se baga la cuptor si se tine cca 45 minute, dupa care se lasa o ora la racit in tava.


Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, se pun la fiert, se lasa sa se raceasca si se adauga deasupra pastii.


Spor la treaba si pofta buna!
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Prune in aluat

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Chec cu ghimbir

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se albeste. Adaugi treptat ouale batute separat,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maine fac si eu pascuta chinezeasca.. , 27 aprilie 2016

    Sper sa-mi iasa nu am mai facut-o din copilarie. ..

  • Fara foto

    vlad , 11 aprilie 2015

    Este cea mai buna prajitura

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 08 aprilie 2015

    o fac pentru Pasti,multumim

    • Fara foto

      Petre Dumitrascu , 11 mai 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      Timaru Milica , 01 iunie 2013

      buna tare

    • Fara foto

      Timaru Milica , 01 iunie 2013

      milica timaru

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      .....cu siguranta delicioasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Arata bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Arata grozav!!!!!!

    • alexandra elena

      alexandra elena (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Multumesc mult! De fiecare data cand o fac pare sa nu fie destula. Este intr-adevar gustoasa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Super arata pasca ta,am luat reteta sa fac si eu.Felicitari pentru reteta.

    • alexandra elena

      alexandra elena (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

      Anul asta am sa adaug si fotografii cu prea buna mea pascuta :)

    • Fara foto

      alexut , 08 ianuarie 2009

      Am s-o incerc si eu sa vad cat e de buna... dar is convinsa k e dupa felul cum arata... mmmm

    • Fara foto

      andre , 07 ianuarie 2009

      Super bunaaaaaaaaaaaaa! Incercati si oi sa va convingeti!

    • Fara foto

      UniK , 07 ianuarie 2009

      Trebuie sa recunosc ca e bunaaaa ..:P

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

48 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 pahar (de un sfert) faina
  • 1 ou
  • 1/2 pahar zahar pudra
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 1/2 pachet margarina(=125 gr)
  • 1 pliculet vanilie
  • rasatura de lamaie.
  • Pentru branza: 1/2 kg branza de vaca
  • 2 oua
  • 1/2 pachet margarina
  • 1 pahar zahar
  • 1 pliculet vanilie
  • rasatura de lamaie
  • 2 linguri faina
  • Pentru glazura:3 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura margarina

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra elena

Piept de pui umplut

Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi de cca 2cm. Se fierb in apa cu sare pana le ramane

26 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Salata de fructe

Fructele se spala, se sterg de apa, se curata si se taie felii sau cuburi. Acestea se stropesc cu

9 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de fructe

Cozonac cu stafide si rahat

Ingredientele se pastreaza la temperatura camerei. Se prepara o maia din drojdia inmuiata in lapte

27 voturi    14 comentarii
3h 30 min
Prajituri

maine fac si eu pascuta chinezeasca..

Sper sa-mi iasa nu am mai facut-o din copilarie. ..



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse