autor:

Fara foto

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pasca cu branza

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mai intai am pregatit maiaua.O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar.


Am lasat la crescut in jur de 15 minute,intr-un loc caldut.


Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul ramas,cu o lingurita de sare, am adaugat si laptele caldut.


Am pus totul in cuva masinii de paine,am adaugat si faina,maiaua si o parte din ulei.Pe parcursul framantarii se adauga si restul de ulei.


Aluatul se imparte in 2 parti. O parte se intinde pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,


iar cealalta parte se impleteste in 3,se pune in tava formand un inel.


Se lasa la crescut,intr-un loc caldut in jur de 20 de minute.


Umplutura de branza:


Am pus toate ingredientele la robot si am obtinut o crema fina si aromata de branza dulce.


Dupa ce a crescut aluatul in tava se toarna in mijloc amestecul de branza,iar marginea se unge cu ou batut.


Se coace in jur de jumatate de ora,pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa ce-am scos pasca din cuptor,cat inca mai era calda am turnat peste branza niste ciocolata topita.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    gabiveve (Chef de cuisine):

    Foarte buna si usor de facut. Eu am eliminat ciocolata topita si am preferat sa framant eu de mana ca sa simt consistenta aluatului. Oricum totul a fost estimat din ochi ca si gramaje. E foarte buna si usor de facut.

  • Luminita_Clapuci

    Luminita_Clapuci (Chef de cuisine):

    Da, am testat. Crema e foarte fina si gustoasa. Toata lumea m-a laudat (sotul mi-a spus ca nicicand n-am facut o pasca mai buna!). Am schimbat proportiile doar la branza (care a fost facuta in casa - din lapte integral 4l pus la fiert si adaugat o lamaie + 2 linguri iaurt)si am pus 400g (nu stiam ce cantitate iese iar sotul ma batea la cap sa pun muuulta branza :) ). Mi-a mai ramas sa umplu si un cozonacel.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine):

    Buna tare pasca ta.Eu in branza am pus si stafide,pe care le am tinut 30 min in rom.Dau un gust nemaipomenit.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Luminita_Clapuci

    Luminita_Clapuci (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2014

    Am folosit alt aluat, dar crema de branza e extraordinara!!! Branza am facut-o in casa, esenta rom nu am avut si am pus rom, "ochiometric" si a iesit o minunatie de crema (am marit si cantitatea de branza - 400gr - pentru restul pastrand poportiile). Multumesc!!! :)

  • Fara foto

    Camelia Pruna , 13 aprilie 2014

    pasca cu brinza de pasti este o bunatate,,

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Foarte frumoasa pasca!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      foarte bine arata

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Splendid arata amandoua.Felicitari fetelor! Bravo voua!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Splendid arata, felicitari!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Arata splendid pasca dar colacul din prejur ari fi bine sa fie presarat cu zahar si cu nuci caci asa e numai aluat si nui la fel de gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Arata grozav si mi-ati facut o pofta fetelor...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Si pasca Mihaelei si pasca lui cely sunt deosebite, felicitari fetelor!

    • Fara foto

      miha278 , 15 mai 2009

      Foarte frumoasa pasca ta, Cely!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      In Bucovina Pasca se sfinteste alaturi de celelalte mancaruri traditionale, aranjate in cos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Da ce bine arataaaa! Atasez si eu o pasca, asa cum se face in zona noastra (Bucovina)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • esente de rom si vanilie
  • Umplutura de branza:
  • 250 g de branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de miha278

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit

18 voturi    4 comentarii
3h
Prajituri

Stangluri cu ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi.

33 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri

Spirala cu ciocolata

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul

38 voturi    29 comentarii
4h
Prajituri
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

Perioada Sfintelor Sarbatori de Pasti se numara cu siguranta printre momentele noastre preferate din an. In zilele de Pasti suntem

9 voturi   10 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Cu totii stim ca oul rosu este un simbol al Pastelui. Sta în traditia acestei sarbatori sa decoram ouale cu diverse culori

8 voturi   11 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Tortul de Paşte de la Nigella Lawson

Tortul de Paşte de la Nigella Lawson

Nigella Lawson, cunoscuta realizatoare de emisiuni culinare şi autoarea a numeroase cărţi despre dietă, susţine că pregăteşte

58 voturi   15 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele