autor:

joly-gina

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Pasca cu branza dulce si stafide

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

350g faina


3 albusuri spuma


o jumatate cana de zahar pudra


8 linguri de ulei de framantat la final


1 cana de lapte


putina sare


10g drojdie


Mod de preparare: laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga faina in ploaie si se framanta, se framanata pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina.


Dupa ce s-a framantat, se adauga treptat uleiul, apoi albusurile spuma.


Se poate pune si unul sau doua galbenusuri daca vreti ca, cozonacul sa aiba putina culoare galbena se poate adauga si un galbenus de ou optional.


se framanta 10-15 min si se pune la crescut 45min.


Se pregateste crema de branza :


se amesteca branza cu zaharul ,ouale bine


stafidele se pun in lapte caldut ca sa se umfle si sa fie mai gustoase dupa care se aduagua in crema de branza


se adauga zaharul vaniliat si esenta de rom


se asambleaza astfel pasca


-se intnde o foaie pe care o punem de jur imprejur si pe fundul unei forme rotunde deja unse si tapetata cu faina


se pune compozitia in peste foaie iar din restul de coca ramasa se imparte in 4 si se fac fasii care se impletesc una se pune pe marginea formei iar cealalta se taie in doua si se pune in forma de cruce!


pofta buna!!!!!!!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maricica Pavel , 16 aprilie 2014

    speram sa fie buna,doamne ajuta

  • Fara foto

    Maria Negru , 15 aprilie 2014

    credca va esi buna..

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte gustoasa! Ti-a iestit frumoasa tare.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      nu este mare deloc ,este chiar mai mica decat un diametru de forma de tort normala ,dar a iesit poza foarte bine mersi frumos de compliment!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Mama, da ce pasca mare ti-a iesit! Ai avut in ce sa o coci? Sau pare asa in poze. Oricum arata tare bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 350g faina
  • 3 albusuri spuma (daca vre-ti pute-ti pune si 2 galbenusuri si unu-l pastra-ti pentru uns deasupra)
  • o jumatate cana de zahar pudra
  • 8 linguri de ulei de framantat la final
  • 1 cana de lapte
  • putina sare
  • 10g drojdie
  • pentru umplutura:
  • 500g branza dulce
  • o mana de stafide
  • esenta de vanilie
  • zahar vaniliat
  • si 3 oua

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de joly-gina

Frigarui cu ficatei si inimi de curcan

se spala ficateii, inimile se taie cubulete, ardeiul se curata si se taie si el patratele. Daca

27 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Rulada cu biscuiti si banana

Se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam,cacaoa

36 voturi    15 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Savarine

Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul lingura cu lingura ,se amesteca pesmetul cu praful de

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

Perioada Sfintelor Sarbatori de Pasti se numara cu siguranta printre momentele noastre preferate din an. In zilele de Pasti suntem

9 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Cu totii stim ca oul rosu este un simbol al Pastelui. Sta în traditia acestei sarbatori sa decoram ouale cu diverse culori

8 voturi   12 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Tortul de Paşte de la Nigella Lawson

Tortul de Paşte de la Nigella Lawson

Nigella Lawson, cunoscuta realizatoare de emisiuni culinare şi autoarea a numeroase cărţi despre dietă, susţine că pregăteşte

58 voturi   15 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele