autor:

maria mihalache

» » , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje

Pasca cu branza dulce si stafide

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, -400 g faina, -100 g zahar, -unt cat o nuca, -200 ml lapte, -2 linguri ulei, -2 oua, -esenta rom, vanilie, -un cub de drojdie, -putina sare, Pentru umplutura:, -800 g branza de vaci, -200 g zahar pudra, -unt cat o nuca, -4 oua, -2-3 linguri de smantana, -zahar vanilat, -150 g stafide, -1 lingura gris, -1 lingura faina, -coaja rasa de la o lamaie, -putina sare

Dificultate: Medie Timp: 4h 15 min

25 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut.


Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati.


Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de marimea formei in care se coace pasca.Forma se unge cu putin unt si apoi se aseaza in ea foaia de aluat..


Din cealalta parte de aluat se fac suluri care se impletesc si se aseaza de jur-imprejur ,lipite de marginea tavii,apasand capetele astfel incat sa se uneasca intre ele.


Se lasa la crescut.


Din restul de aluat se fac suluri mici care se impletesc doua cate doua si se pun deasupra umpluturii cu branza.


Pentru umplutura:se freaca branza cu untul.


Se adauga ouale rand pe rand, zaharul ,zaharul vanilat,coaja de lamaie rasa,grisul,faina,smantana ,sare si se amesteca bine.


Se adauga si stafidele,se omogenizeaza bine si apoi se toarna aceasta umplutura peste aluat.Deasupra se pun sulurile impletite .


Se unge cu ou si se da la cuptor.Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din forma.


Pofta buna!

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate,arata super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Arata tare bine!

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    buna sa o prepari si in alte perioade ale anului.

    • Fara foto

      maria mihalache , 20 aprilie 2010

      Nadia, arata foarte bine si sunt convinsa ca este si tare gustoasa.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Buna ,buna ,buna . Si eu am facut o pascuta buna ,buna si frumoasa ca a ta. Sunt foare "modesta" nu?

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 aprilie 2010

      Multumesc,Lenutica.

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 aprilie 2010

      Multu, multu,multu Lucia .

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 aprilie 2010

      Mari, ce draguta este Vero....................a avut grija sa-ti aduca si tie. Pup!

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 aprilie 2010

      Mihaela Cecilia si mie imi place foarte mult...............mai ales ca nu se mananca decat o data pe an chiar ca o mananc cu mare pofta. Pup!

    • Fara foto

      MARIA MIHALACHE , 12 aprilie 2010

      Multumesc,Diana.......................si a ta arata foarte bine. Pup!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte aspectoasa! Felicitari!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Imi ploua in gura! Este extraordinara! Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Mmmm! Ce bine arata! Noroc ca mai am facuta de Vero, ca altfel salivam!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Este preferata mea! Arata minunat si sigur este foarte buna!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      frumoasa Pasca ta !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Multumesc, Ramona!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Foarte aromata si apetisanta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Arata bine!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h 15 min

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -400 g faina
  • -100 g zahar
  • -unt cat o nuca
  • -200 ml lapte
  • -2 linguri ulei
  • -2 oua
  • -esenta rom
  • vanilie
  • -un cub de drojdie
  • -putina sare
  • Pentru umplutura:
  • -800 g branza de vaci
  • -200 g zahar pudra
  • -unt cat o nuca
  • -4 oua
  • -2-3 linguri de smantana
  • -zahar vanilat
  • -150 g stafide
  • -1 lingura gris
  • -1 lingura faina
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -putina sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de maria mihalache

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi

Chec aperitiv cu mix de legume

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Cozonac felii cu scortisoara

Sfaramam drojdia si o amestecam cu o lingurita de zahar. Luam circa 100 g faina,facem o adancitura

2 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

6 voturi   5 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

6 voturi   8 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

3 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele