autor:

diana

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pasca cu branza dulce

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
500g faina, 40g drojdie, 30g zahar, 50ml ulei, 4 galbenusuri, 300ml lapte caldut, 1/2 lingurita sare, coaja rasa de la 1/2 lamaie, , pt umplutura:, 500g branza dulce, 3 oua, 100ml smatana, 200g zahar, 4 linguri faina, 4 linguri gris, 100g stafide, 2 pliculete zahar vanilat, coaja rasa sau zeama de la o lamaie, , pt uns, 1 galbenus de ou, 2 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul, apoi punem pe rand galbenusul, uleiul, coaja de lamaie, laptele si la urma faina bine cernuta.


Se framanta bine aluatul...am folosit MP.


Se lasa la crescut apoi se scoate aluatul din cuva, se opreste cam 1/3 din el pt facut marginile si pt crucea.


Ungem bine cu unt tava in care urmeaza sa coacem Pasca si o presaram cu faina.


Intindem o foaie de 1 cm grosime pe fundul tavii si de jur imprejur punem marginile impletite sau rasucite.Lasam sa creasca 30 minute apoi punem umplutura de branza.


Stafidele le punem la inmuiat in putina apa calduta


Frecam branza cu smantana, galbenusurile si zahar, adaugam faina, grisul, vanilia si lamaia.


Albusurile ramase se bat spuma si se amesteca usor cu compozitia de branza, se adauga si stafidele.


Umplem pasca cu compozitia obtinuta si o mai lasam putin sa creasca ...cam 10 minute, apoi o ungem bine cu galbenus de ou si lapte si o punem la cuptor.


Pt a ramane coaja moale cand o scoatem din cuptor o acoperim cu un prosop curat inmuiat in apa rece si stors.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine):

    Da, am facut aceasta pasca de Pasti si a iesit ff buna. Multumesc de reteta!

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

    Foarte reusita!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Bine mai arata !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Arata tare frumos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      buna pasca, Diana!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Da frumoasa mai e!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      In familia mea, fara pasca nu exista - este mai savurata decat cozonacul, deci, ffff buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Frumoasa pasca Diana.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Tare gustoasa este intr-adevar...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Tare bine arata!felicitari

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Buna si frumoasa pasca ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 40g drojdie
  • 30g zahar
  • 50ml ulei
  • 4 galbenusuri
  • 300ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • pt umplutura:
  • 500g branza dulce
  • 3 oua
  • 100ml smatana
  • 200g zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri gris
  • 100g stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa sau zeama de la o lamaie
  • pt uns
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de diana

Clatite cu branza la cuptor

Pentru clatite: Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta si treptat, treptat laptele si

59 voturi    19 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Tort Valentine's day

blat:albusurile se mixeaza bine cu zaharul, se adauga galbenusurile, se inblobeaza uleiul, apoi faina

22 voturi    10 comentarii
2h
Torturi

Fursecuri cu cocos

untul, zaharul si galbenusurile si cacao se framanta bine apoi se adauga faina si praful de copt. la

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

6 voturi   5 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

6 voturi   8 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

3 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele