autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

PASCA CU CIOCOLATA

Autor: Andrei Camelia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar.


Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolosi. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca;


Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana se transforma intr-o crema spumoasa;


Cand drojdia cu faina au crescut, se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma;


Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut;


Se aduna aluatul, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe de usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora;


se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se va coace.


Se unge forma cu unt si se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia;


Pentru umplutura de ciocolata: se bat ouale cu zaharul, se pune pe foc si se adauga faina, ciocolata topita, cacaoa, vanilia, laptele treptat si se bate pana se ingroasa compozitia.


Se ia de pe foc, se raceste si se amesteca cu smantana si untul;


Se toarna peste aluat, se presara migdalele maruntite, se unge cu putin albus si se lasa la copt cam 40 minute;


Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma cand s-a racit.


Se poate folosi si un blat de pandispan

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Parascanu , 13 aprilie 2014

    buna

  • Fara foto

    Vastelia Grigore , 11 aprilie 2014

    buna!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml lapte aproximativ
  • 3 oua
  • 1 lingura rom
  • esenta de vanilie
  • 25 gr drojdie instant
  • 1 lingurita rasa sare
  • Umplutura
  • 50 gr cacao
  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri faina
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr migdale sau nuci
  • 3 linguri smantana

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Andrei Camelia

Rata la cuptor

Se freacă raşa cu sare, piper pe dinauntru si pe dinafara Se infoliază si se lasă la frigider

4 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne

Tort cu cremă de zahăr ars

Crema:125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul

17 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

Perioada Sfintelor Sarbatori de Pasti se numara cu siguranta printre momentele noastre preferate din an. In zilele de Pasti suntem

9 voturi   10 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Cu totii stim ca oul rosu este un simbol al Pastelui. Sta în traditia acestei sarbatori sa decoram ouale cu diverse culori

8 voturi   11 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Tortul de Paşte de la Nigella Lawson

Tortul de Paşte de la Nigella Lawson

Nigella Lawson, cunoscuta realizatoare de emisiuni culinare şi autoarea a numeroase cărţi despre dietă, susţine că pregăteşte

58 voturi   15 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele