Mod de preparare aluat:
1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua, drojdia si sarea.
2.Puneti zaharul, zaharul vanilat in lapte si incalziti-l 50 de secunde la microunde.
3.Adaugati in bolul cu faina, ouale si laptele caldut (nu fierbinte) amestecati cu o spatula(sau lingura), apoi adaugati untul si framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.(Daca mai este cazul adaugati 1-2 linguri de faina)
4.Acoperiti bolul cu un prosop sau folie alimentara si lasati la crescut timp de 1 ora intr-un loc ferit de curenti.
Mod de preparare umplutura
Pentru ca umplutura sa iasa bine legata, folositi branza de vaci grasa. Cu ajutorul mixerului, mixam pe rand branza de vaci, zaharul, ouale, smantana, zaharul vanilat,(coaja de portocale optional) si faina.La final adaugam bucati de ciocolata neagra si stafidele bine scurse, pe care le-am inmuiat timp de 10-15 minute in esenta de rom si apa.
Impartim aluatul in doua parti. Pe masa pudrata cu faina intindem una din bucati apoi o asezam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt. Din cea de-a doua bucata formam 2 snururi lungi pe care le impletim, apoi le asezam de jur imprejur pe peretii formei.(VEZI FOTO MAI JOS) Puneti umplutura de branza si dati la cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 50 minute.
Dupa ce scoateti pasca din cuptor presarati cateva bucati mici de ciocolata alba.
Pentru decor m-am inspirat dupa blog-ul Laurei Adamache.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii