autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pasca de Paste

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iunie 2005

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg de faina, 8 galbenusuri, coaja de lamiie, o cana cu lapte dulce, 300 g de zahar, 200 g de unt., Pentru umplutura: 1 kg de smintina, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamiie, 100 g stafide, 300 g de zahar, sare,

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

39 voturi

Mod de preparare

Framintati un aluat de cozonac, pe care il puneti la dospit 2 ore, apoi impartiti-l in 2-3 parti egale si intindeti fiecare parte ca un sul. Cu aceasta faceti coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In mijlocul vasului puneti o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul. Dati vasul la cuptor si coaceti ca orice cozonac. Din cantitatea respectiva realizati 3-4 bucati de pasca. Umplutura o realizati combinind zaharul, stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat. Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta. Puneti peste gura cratitei un platou, rasturnati pasca, apoi, cu grija, intoarceti-o pe o farfurie.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

PASCA DE PASTE

Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda,la diametrul formei,de 3cm grosime.Se pune foaia in forma

10 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

39 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat: o lingura drojdie de bere
  • 1 kg de faina
  • 8 galbenusuri
  • coaja de lamiie
  • o cana cu lapte dulce
  • 300 g de zahar
  • 200 g de unt.
  • Pentru umplutura: 1 kg de smintina
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • coaja de lamiie
  • 100 g stafide
  • 300 g de zahar
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse