autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Pasca in straturi

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul


se incorporeaza ingredientele, se framanta coca pana se dezlipeste de mana.


Se tapeteaza tava detasabila atat pe fundul tavii si pe pereti.(un strat foarte subtire)


Galbenusurile se amesteca, cu un varf de sare si se lasa 1/2 ora, dupa care se mixeaza cu zaharul.


Branza se da pe robot, se adauga untul, cu zaharul, faina, grisul, praful de copt, zaharul vanilat, smantana.La final se incorporeaza 4 albusuri batute spuma cu o lingurita zeama de lamaie si un praf de sare.


Aceasta compozitie se imparte in 3 vase:


- in primul vas se adauga cacao si esenta de rom, se asterne in tava.


Peste acest strat se asaza un strat de stafide


- In al doilea castron se adauga mac, se asterne in tava peste stafide.


- In al treilea castron se adauga nuca de cocos, stafide, coaja de lamaie, cateva picaturi de esenta de vanilie, se asaza peste stratul cu mac si se da la copt in cuptorul incins(eu am realizat o cruce din stafide, se pot folosi bucatele de caise confiate)Se coace cam o ora si jumatate, depinde de cuptor.


- Cu 15 minute inainte sa fie gata, se adauga


2 albusuri (ramase) batute spuma cu zaharul pudra, o ligurita de zeama de lamaie si nuca prajita, macinata.


Pralina trebuie sa fie uscata.


Se inchide cuptorl si se mai lasa cateva minute. (se poate rade ciocolata, sub forma de cruce)Se scoate din cuptor, se lasa in tava pana se raceste, apoi se asaza pe un platou rotund.Taiem cand e rece.


Se poate face in orice perioada a anului, ca si prajitura cu branza.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Am facut reteta de pasca prezentata, cu modificarea ca in loc de mac am folosit CAPUCINO de ciocolata, iar bezeaua am intins-o inainte de coacere,fara nuca.Nuca am incorporat-o in compozitia cu cacao. A iesit minunata. Reteta se poate folosi si ca prajtura cu branza, nu neaparat ca pasca.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2013

    Excelenta !!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    Arata super si cred ca este super buna! Felicitari pt munca!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Elaborata si aspectuoasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Cristina, nu inteleg ce vrei sa spui cu acel blog. Eu am postat reteta in aprilie, deci e personala. Probabil cineva se foloseste de retetele noastre

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Ce nu este clar? Am folosit 8 galbenusuri pentru crema de branza si doar 4 albusuri ca sa nu se aspreasca branza. 2 albusuri am folosit pentru pralina. Adevarat, au ramas nefolosite 2 albusuri.

    • Fara foto

      EDMEIA , 30 ianuarie 2010

      nu inteleg ce faci cu 2 albuse din cele 8 oua de la compozitie, din moment ce bati spuma din 4 2 albuse

    • Fara foto

      Cristina P , 27 decembrie 2009

      ACEASTA RETETA PUTETI SA O GASITI PE BLOGUL http://e-culinar.blogspot.com/2009/12/pasca-in-straturi.html PUBLICAT DE Publicat de claudiu14ani on duminică, 20 decembrie 2009

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      Prezentarea este superba,iar continutul sunt sigura ca este grozav,felicitari.

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Pare interesanta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

      Imbietoare pasca ta...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Atasez imagini cu felia de pasca prezentata mai sus. Am postat reteta cu imagini inainte de Pasti si nu aveam cum sa tai pasca atunci.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

62 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 50 g margarina
  • 2 linguri smantana
  • faina cat cuprinde
  • coca sa fie foarte
  • foarte moale
  • Crema:
  • 1 kg branza de vaci(scursa foarte bine)
  • 1 praf de copt
  • 300 g zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 8 oua
  • 200 g smantana (scursa in tifon pe faina de porumb)
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri gris
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 50 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g nuca prajita
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • stafide
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

8 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

Floare de colt (Chef de cuisine)

Excelenta !!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Tarta cu mure si afine

Tarta cu mure si afine

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina. Tinem aluatul minim 30

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul,

32 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri