autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pasca rapida de Pasti

Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: moia daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
pachet de aluat fraged, 1 kg de branza de vaci grasa, 5 oua, 200 g zahar tos, 100 g stafide, 1 galbenus de ou (albusu se poate introduce in compozitie ), 1 pachet zahar pudra cu aroma de vanilie, coaja de lamaie si portocala rasa, 2 linguri de smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se taie aluatul si se pune pe fundul unei tavi inalte (eventual de tort sau cratita sau vas iena)


Apoi tai o fasie groasa cam cat de inalta vrei sa fie pasca si o asez pe marginea vasului prinzandu-l prin presare de aluatul de pe fundul vasului.


Apoi se toarna compozitia de pasca care trebuie sa fi cu cca 1 cm sub marginea de aluat. Indoiti ince, incet marginea peste compozitie. Tot din aluat se fac impletituri pe care le puneti in cruce peste compozitie si le prindti de margini (pot fi fasi subtiri de aluat impletite de exemplu). Si gata la cuptor.


Compoziti: 1 kg de branza dulce, linguri de smantana, zahar pudra cu aroma de vanilie (de la dr. oetker), cam 4-5 linguri de zahar tos, coaja rasa de lamie si portocala, 5 oua.


Se amesteca totul foarte bine. la sfarsit se adauga de stafide pe care le spati bine, le punti in cel putin 15 min.in apa calduta, le scurgeti bine so le uscati bine intr-un servetel de hartie.


Se amesteca in compozitie.
Se taie aluatul si se pune pe fundul unei tavi inalte (eventual de tort sau cratita sau vas iena)


Apoi tai o fasie groasa cam cat de in
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Chec cu ciocolata

Se amesteca praful de budinca cu faina, cacaoa, praful de copt si se lasa deoparte. Amesteci margarina

3 voturi    7 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Stiu ca e post dar nu ma pot abtine de la dulciuri.Gustoasa si usor de preparat!Se bat ouale si zaharul

9 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Cred ca e buna si usor de facut !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    este ok, o reteta de placinta cu branza.totusi nu prea cred ca este o mancare specifica celor din Antile,cel putin aici am gasit reteta.

  • aec21

    aec21 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Rapida reteta asta. La fel de rapid a fost si scrisa! "Compoziti: 1 kg de branza dulce, linguri de smantana, ", " Indoiti ince, incet " ... Sigur ai facut reteta asta si ti-a iesit sau ai scris-o doar asa, pentru ca ti s-a parut interesanta?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • pachet de aluat fraged
  • 1 kg de branza de vaci grasa
  • 5 oua
  • 200 g zahar tos
  • 100 g stafide
  • 1 galbenus de ou (albusu se poate introduce in compozitie )
  • 1 pachet zahar pudra cu aroma de vanilie
  • coaja de lamaie si portocala rasa
  • 2 linguri de smantana

Raporteaza reteta

Retete
de moia daniela

Salata de ton

Se taie fasii subtirele salata chinezeasca, se taie cuburi rosiile si ardeiul gras, se taie rondele

1 vot    1 comentariu
30 min
Salate

Aperitiv rapid

Se bate 1 ou spuma, se adauga smantana, apa minerala, sare, praf de copt marar taiat foarte marunt

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Tort de carne

Dintr-un ou, apa minerala, sare si faiana o compozitie un pic mai groasa din care se fac cca 5-6

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca e buna si usor de facut !

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Placinta taraneasca cu dovleac

Placinta taraneasca cu dovleac

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Topim untul. Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, plicul de cappuccino si praful de sare). Mixam cele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse