autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Pasta de ardei pentru ciorbe,tocanita,friptura,pilaf

Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 octombrie 2007

Ingrediente
5 KG.ardei sau gogosar sau cornu caprii rosu(poate fi si putin mai verde), 1/2 L.ulei, sare, o farfurie adanca cu frunze de patrunjel taiate, acid salicilic

Dificultate: Redusa Timp: 5h

19 voturi

Mod de preparare

Ardeiul se spala ,se curata de cotoare si seminte,se macina si se caleste imreuna cu uleiul pana iese uleiul deasupra(3 ore),se pune sarea sa se simta bine,si la urma frunzele de parunjel. si salicilat (se cumpara de la farmacie) Borcanelele se spala bine si se intoduc putin in cuptor pentru a se incalzi (se sterilizeaza).


Se umplu borcanelele( mici) si se inchid cu capace sau celofan.


Se dau in dunz o ora.


Se foloseste la ciorbe ,tocanite ,friptura ,pilaf ,sarmale.

Ardeiul se spala ,se curata de cotoare si seminte,se macina si se caleste imreuna cu uleiul pana iese uleiul deasupra(3 ore),se pune
-->
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Pasta de ardei pentru ciorbe

Ardeii se curata si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o oala destul de incapatoare,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi

Peste (stavrizi) la borcan

Stavrizii se curata, se taie cozile, capetele, se spala si se pun intr-un vas in care se toarna marinata.

95 voturi    13 comentarii
40h
Conserve si muraturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Lulea , 28 august 2013

    asta pregatesc astazi, ptr iarna...

  • Fara foto

    ioana_50 (Maestru bucatar) , 15 august 2009

    Daca pui salicilat eu cred ca nu mai trebuie dustulit.

Dificultate

Redusa

Timp

5h

19 voturi

Ingrediente

  • 5 KG.ardei sau gogosar sau cornu caprii rosu(poate fi si putin mai verde)
  • 1/2 L.ulei
  • sare
  • o farfurie adanca cu frunze de patrunjel taiate
  • acid salicilic

Raporteaza reteta

Retete
de Angela Opricean

Prajitura crant

Blat 1 Se separa albusele de galbenusele de la cele 4 oua.Se bat spuma albusele impreuna cu un pic

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Dobos

Din ingredientele pt. foi se face un aluat potrivit (care sa se intinda usor). Se imparte in 4-5

92 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura fina cu nuca

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusele. Dupa ce s-a intarit spuma se adauga

84 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Fara foto

ioana_50 (Maestru bucatar)

Daca pui salicilat eu cred ca nu mai trebuie dustulit.

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi