autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Pasta de ardei pentru ciorbe,tocanita,friptura,pilaf

Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 octombrie 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 octombrie 2007

Ingrediente
5 KG.ardei sau gogosar sau cornu caprii rosu(poate fi si putin mai verde), 1/2 L.ulei, sare, o farfurie adanca cu frunze de patrunjel taiate, acid salicilic

Dificultate: Redusa Timp: 5h

19 voturi

Mod de preparare

Ardeiul se spala ,se curata de cotoare si seminte,se macina si se caleste imreuna cu uleiul pana iese uleiul deasupra(3 ore),se pune sarea sa se simta bine,si la urma frunzele de parunjel. si salicilat (se cumpara de la farmacie) Borcanelele se spala bine si se intoduc putin in cuptor pentru a se incalzi (se sterilizeaza).


Se umplu borcanelele( mici) si se inchid cu capace sau celofan.


Se dau in dunz o ora.


Se foloseste la ciorbe ,tocanite ,friptura ,pilaf ,sarmale.


  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Lulea , 28 august 2013

    asta pregatesc astazi, ptr iarna...

  • Fara foto

    ioana_50 (Maestru bucatar) , 15 august 2009

    Daca pui salicilat eu cred ca nu mai trebuie dustulit.

Dificultate

Redusa

Timp

5h

19 voturi

Ingrediente

  • 5 KG.ardei sau gogosar sau cornu caprii rosu(poate fi si putin mai verde)
  • 1/2 L.ulei
  • sare
  • o farfurie adanca cu frunze de patrunjel taiate
  • acid salicilic

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Angela Opricean

Prajitura crant

Blat 1 Se separa albusele de galbenusele de la cele 4 oua.Se bat spuma albusele impreuna cu un pic

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Dobos

Din ingredientele pt. foi se face un aluat potrivit (care sa se intinda usor). Se imparte in 4-5

92 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura fina cu nuca

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusele. Dupa ce s-a intarit spuma se adauga

84 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Fara foto

ioana_50 (Maestru bucatar)

Daca pui salicilat eu cred ca nu mai trebuie dustulit.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Castraveti murati Pikant fix -iute

Castraveti murati Pikant fix -iute

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam la scurs si pe acestia. Curatam

1 vot    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Gogonele asortate

Gogonele asortate

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in 4 sau 6 bucati, depinde cat este de

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi