autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Pasta de ardei pentru ciorbe,tocanita,friptura,pilaf

Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 octombrie 2007

Ingrediente
5 KG.ardei sau gogosar sau cornu caprii rosu(poate fi si putin mai verde), 1/2 L.ulei, sare, o farfurie adanca cu frunze de patrunjel taiate, acid salicilic

Dificultate: Redusa Timp: 5h

19 voturi

Mod de preparare

Ardeiul se spala ,se curata de cotoare si seminte,se macina si se caleste imreuna cu uleiul pana iese uleiul deasupra(3 ore),se pune sarea sa se simta bine,si la urma frunzele de parunjel. si salicilat (se cumpara de la farmacie) Borcanelele se spala bine si se intoduc putin in cuptor pentru a se incalzi (se sterilizeaza).


Se umplu borcanelele( mici) si se inchid cu capace sau celofan.


Se dau in dunz o ora.


Se foloseste la ciorbe ,tocanite ,friptura ,pilaf ,sarmale.

Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Pasta de ardei pentru ciorbe

Ardeii se curata si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o oala destul de incapatoare,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi

Dulceata de pepene galben

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Zaharul cu 3 linguri de apa se pune pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Lulea , 28 august 2013

    asta pregatesc astazi, ptr iarna...

  • Fara foto

    ioana_50 (Maestru bucatar) , 15 august 2009

    Daca pui salicilat eu cred ca nu mai trebuie dustulit.

Dificultate

Redusa

Timp

5h

19 voturi

Ingrediente

  • 5 KG.ardei sau gogosar sau cornu caprii rosu(poate fi si putin mai verde)
  • 1/2 L.ulei
  • sare
  • o farfurie adanca cu frunze de patrunjel taiate
  • acid salicilic

Raporteaza reteta

Retete
de Angela Opricean

Prajitura crant

Blat 1 Se separa albusele de galbenusele de la cele 4 oua.Se bat spuma albusele impreuna cu un pic

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Dobos

Din ingredientele pt. foi se face un aluat potrivit (care sa se intinda usor). Se imparte in 4-5

92 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura fina cu nuca

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusele. Dupa ce s-a intarit spuma se adauga

84 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Fara foto

ioana_50 (Maestru bucatar)

Daca pui salicilat eu cred ca nu mai trebuie dustulit.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Puneti rosiile taiate in jumatati in tava, pe hartie de copt, iar peste ele presarati sare, piper si busuioc uscat. Le lasati la cuptor,

1 vot    0 comentarii
12h 30 min
Conserve si muraturi
Conopida murata

Conopida murata

Conopida se desface in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare. Morcovul se

7 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Conserve si muraturi