autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

PASTA DE GOGOSARI

Autor: Iuliana Chirila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Iuliana Chirila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
5-7 kg.gogosari mari, copti, rosii, 1/2 l otet, 2 l apa, 250 g.ulei, 250 g. zahar sau miere de albine, 2,5 linguri sare, frunze de telina, o legatura de hrean radacina, poabe de piper, foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 2h

102 voturi

Mod de preparare

Gogosarii spalati se coc pe tava, se lasa sa se raceasca intr-un vas acoperit cu capac si presarati cu sare. Dupa ce se racesc se curata de coaja si cotore, seminte.


Se dau prin masina de tocat.


Se face o marinata din apa, Otet, zahar, ulei, sare, piper si dafin..


Dupa ce clocoteste se toarna pasta de gogosari, se ia de pe foc si se amesteca bine.


Se pune pasta astfel obtinita in borcane, se acopera cu frunze de telina, radacina de hrean.


Borcanele astfel obtinute se sterilizeaza si se depoziteaza la loc racoros in camara.


Se serveste pasta ca adaos la diferite preparate si sosuri sau cel mai bine drept garnitura la friptura.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Pasta de gogosari si ardei capia

Se pune uleiul intr-o cratita incapatoare care se pune pe foc,(daca aveti este bine sa puneti o plita

12 voturi    3 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi

Pasta de gogosari

Gogosarii se spala. Li se scot cotoarele si se scutura de toate semintele, apoi se dau prin masina

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

102 voturi

Ingrediente

  • 5-7 kg.gogosari mari
  • copti
  • rosii
  • 1/2 l otet
  • 2 l apa
  • 250 g.ulei
  • 250 g. zahar sau miere de albine
  • 2,5 linguri sare
  • frunze de telina
  • o legatura de hrean radacina
  • poabe de piper
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Iuliana Chirila

Piept de pui cu smantana si hrean

Pieptul de pui se curata, spala si se fierbe in apa rece cu sare, se spumuieste se adauga ceapa,

71 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

cornulete cu nuci

Se freaca margarina cu apa, otetul, se adauga faina si nucile macinate si aromele (rom, vanilie). Se

56 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

prajitura cu stafide si rom

Blatul: 5 galbenusuri se freaca cu 100 g. de zahar la care se adauga 2 linguri de cacao, un pahar

51 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Afinele curatate,spalate,scurse,se pun intr-un vas cu zahar,apa,si se lasa pe foc 45min pana se leaga siropul;la sfarsit se stoarce

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Kapia copti la borcan

Kapia copti la borcan

Ardeiii spalati,uscati,se pun la copt pe gratar sau in cuptor;dupa ce s-au curatat de coaja,se rup fasii,se pun in borcane,deasupra

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi