autor:

flory avram

» » Dulciuri diverse

Pasta de marshmallow fondant

Autor: flory avram (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem caramelele si lingura de apa pe foc mic sau la bain-marie.Amestecam continuu pana se topesc,apoi rasturnam compozitia pe blatul de lucru unde am pus zaharul pudra.Framantam ca pe un aluat de paine pana ce compozitia nu se mai lipeste de maini.Este gata cand apasam cu degetul si ramane gropita in pasta.O punem apoi intr-o folie de plastic si o lasam 24 de ore sa se odihneasca intr-un dulap(nu in frigider),apoi o modelam in diverse forme dupa imaginatie.


Se poate amesteca cu coloranti alimentari pentru a obtine mai multe culori.


Se foloseste la imbracarea torturilor si decorarea dulciurilor dupa imaginatia fiecaruia.

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alina , 12 septembrie 2014

    cea mai buna reteta incercata si minunataaaaa

  • Fara foto

    Viorica Ilut , 20 mai 2014

    ok

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

    Multumesc mult!

    • vitan aneta

      vitan aneta (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      super reteta merita incercata,felicitari,eu am cautat pe u tube dar sunt mult prea complicate si costisitoare,dar asta e superrrrr,multumesc si felicitari inca odata

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      cu siguranta o voi incerca!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Multumesc frumos.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      M-am lamurit ce sunt marshmallows si cum se pot face. Vine si reteta, daca se aproba.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Mira, marshmallow sau mallow sunt acele caramele gumoase sau buretoase,care se gasesc prin hipermarketuri ,sunt de mai multe forme si culori.Daca te uiti in poze iti da seama,daca nu ,cauta pe net si sigur o sa te lamuresti.Sper sa-ti fi fost de ajutor!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Super!acum suntem toate fericite Flory,multumim pt.retetã!!!!*****

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Multumesc si eu,ma bucur ca va este de folos aceasta reteta!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Multumesc pentru ajutor.De mult vroiam sa stiu cum se fac florile de fondant!*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      In sfarsit !!! De cand vreau sa vad niste poze cum se face si care sunt caramelele.... Felicitari Flori ca te-ai gandit si la noi !!! Ai * * * * * de la mine !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      O ideie de nota 10 !

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Este minunat pentru ornat torturile si prajiturile....Super..

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Imi cer iertare, dar nu stiu ce sunt caramelele marshmallow. Imi spuneti, va rog?

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Am salvat reteta.*****de la mine pentru idee.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Super ideea ta!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      minunat*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Super! Este o incantare pentru cei mici!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Super! Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Ce ma bucur ca ai publicat rteta, ma intereseaza de multa vreme, felicitari si multumesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

28 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de 75 g de caramele marshmallow,175 g zahar pudra(din comert) si o lingura de apa.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de flory avram

Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

Intr-un bol adanc punem toate ingredientele in afara de apa si le amestecam bine.Turnam cate putin

2 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Brownies cu miere si seminte

Pentru inceput amestecam faina cu praful de copt si sarea. Ciocolata impreuna cu untul se topesc

8 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Paine integrala cu seminte

Drojdia o lichefiem cu lingurita de zahar si cateva picaturi de apa calda si o lasam cateva minute. Cand

7 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

alina

cea mai buna reteta incercata si minunataaaaa

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Churros cu crema de vanilie

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Cand apa clocoteste,

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu capsuni

Briose cu capsuni

Se pregateste intai amestecul pentru frosting astfel incat sa aiba timp sa se raceasca. Se poate face seara si se depozitateaza in frigider

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse