autor:

lilisor lilisor

» » , Salate reci, Sosuri

pasta de usturoi

Autor: lilisor lilisor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

se curata usturoiul si se piseaza bine cu sate, dupa aceea se freaca cu ulei (ca la maioneza) dupa ce s-a format o pasta omogena se adauga smantana si se amesteca incet pana se omogenizeaza bine, se poate presara putin patrunjel tocat.se poate servi cu peste, cartofi etc.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    iasmy , 07 februarie 2009

    Daca mai pui si putina zeama de lamaie dupa ce amesteci usturoiul cu ulei si apoi adaugi smantana, atunci va fi si mai bun ;)

  • Fara foto

    pop , 04 octombrie 2008

    Cu mici specificatii: dupa ce s-a pisat usturoiul, se freaca intai cu puina sare si o lingurita de mustar si doar dupa aceea se continua amestecul cu ulei.

  • Fara foto

    ana maria lengher (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

    Am incercat si eu o data cu smatna si a iesit destul de bun, mai ales pentru cine vrea ceva mai putin aromat si iute, smatana ii mai ia din aroma si din iuteala

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 catel de udturoi
  • 1 lingura smantana
  • 1 cescuta de ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de lilisor lilisor

Orez la tigaie

Se spala si se tuaca carnea cubulete mici si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Intre

18 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Prajitura cu gem [de post]

Amesteca toate ingredientele, mai putin gemul, pana se formeaza o compozitie omogena . Adauga gemul

24 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

ostropel de pui

se pune puiul la prajit. usturoiul se curata si se piseaza se pune sarea si piperul. dupa ce s-a

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

iasmy

Daca mai pui si putina zeama de lamaie dupa ce amesteci usturoiul cu ulei si apoi adaugi smantana, atunci va fi si mai bun ;)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Unt cu usturoi si marar

Unt cu usturoi si marar

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem

2 voturi    6 comentarii
15 min
Sosuri
Spanac

Spanac

Se fierbe spanacul cam 10 minute cat sa nu isi schimbe culoarea (nu trebuie sa devina verde pal, spre galben), se scurge bine de apa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi