autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pasta e ceci

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
o ceapa mica, curatata si tocata marunt, o tulpina de telina, curatata si tocata marunt, 1 catel de usturoi curatat si tocat marunt, ulei de masline extravirgin, frunzele de la un fir de rozmarin proaspat, tocate marunt, 2 conserve de naut a cate 400 g, 500 ml supa de pui, 100 d ditalini sau alte paste mici pentru supa, sare marinata si piper negru proaspat macinat, optional: frunzele de la o mana mica de busuioc sau patrunjel proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti ceapa, telina si usturoiul intr-o cratita cu putin ulei de masline extravirgin si cu rozmarinul caliti-le la foc foarte mic, cu capac, circa 15-20 de minute, pana cand s-au inmuiat toate legumele, fara sa se rumeneasca. Scurgeti bine nautul si clatiti-l cu apa rece, apoi adaugati-l in cratita si turnati deasupra supa de pui. Fierbeti la foc mic o jumatate de ora, apoi scoateti jumatate din naut, folosind o lingura cu gauri, si puneti-l deoparte intr-un bol.


Zdrobiti legumele si nautul cu un pisalog sau in robotul de bucatarie si puneti piureul inapoi in cratita. Adaugati nautul intreg pus deoparte si pastele, condimentati supa cu sare si piper si fierbeti-o la foc mic pana cand se inmoaie nautul si pastele sunt fierte.


In acest moment, daca supa este putin prea groasa, adaugati niste apa clocotita ca s-o subtiati. Daca e nevoie, adaugati sare si piper.


Serviti supa stropita cu ulei de masline. Este delicioasa cu frunze de busuioc proaspat rupte deasupra. Un adevarat ospat!
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Tagliatelle cu muschi de vita

Se taie legumele felii. Muschiul de vita se taie bucati de marimea unui deget si se pune la prajit

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Penne

Pieptul taiat cubulete se pune la sotat in putin ulei se adauga cupercile taiate lame,rondelele de

7 voturi    7 comentarii
1h
Paste si pizza

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o ceapa mica
  • curatata si tocata marunt
  • o tulpina de telina
  • curatata si tocata marunt
  • 1 catel de usturoi curatat si tocat marunt
  • ulei de masline extravirgin
  • frunzele de la un fir de rozmarin proaspat
  • tocate marunt
  • 2 conserve de naut a cate 400 g
  • 500 ml supa de pui
  • 100 d ditalini sau alte paste mici pentru supa
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • optional: frunzele de la o mana mica de busuioc sau patrunjel proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina

Salata Boeuf

Se fierb toate ingredientele impreuna ( legumele ) avand grija sa fie facuti cartofii care se fac

3 voturi    1 comentariu
15 min
Salate

Salata gurmand

Toate componentele de mai sus se taie in forma de pai se adauga maioneza, se amesteca (de preferinta)

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate

Salata forte

Limba se fierbe in apa cu sare, frunze de dafin, piper negru boabe. Vinata se taie cuburi si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Tagliolini cu pastrama de pui si dovlecel

Tagliolini cu pastrama de pui si dovlecel

Punem putin ulei la incins si calim usturoil taiat rondele. Scoatem usturoiul si in uleiul din tigaie calim pastrama de pui, taiata

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Spaghetti cu branza cheddar, ardei iute si rosii uscate

Spaghetti cu branza cheddar, ardei iute si rosii uscate

Pastele se fierb in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se fierb al dente, se scurg. Se adauga cateva rosii

0 voturi    0 comentarii
10 min
Paste si pizza