autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pasta e ceci

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
o ceapa mica, curatata si tocata marunt, o tulpina de telina, curatata si tocata marunt, 1 catel de usturoi curatat si tocat marunt, ulei de masline extravirgin, frunzele de la un fir de rozmarin proaspat, tocate marunt, 2 conserve de naut a cate 400 g, 500 ml supa de pui, 100 d ditalini sau alte paste mici pentru supa, sare marinata si piper negru proaspat macinat, optional: frunzele de la o mana mica de busuioc sau patrunjel proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti ceapa, telina si usturoiul intr-o cratita cu putin ulei de masline extravirgin si cu rozmarinul caliti-le la foc foarte mic, cu capac, circa 15-20 de minute, pana cand s-au inmuiat toate legumele, fara sa se rumeneasca. Scurgeti bine nautul si clatiti-l cu apa rece, apoi adaugati-l in cratita si turnati deasupra supa de pui. Fierbeti la foc mic o jumatate de ora, apoi scoateti jumatate din naut, folosind o lingura cu gauri, si puneti-l deoparte intr-un bol.


Zdrobiti legumele si nautul cu un pisalog sau in robotul de bucatarie si puneti piureul inapoi in cratita. Adaugati nautul intreg pus deoparte si pastele, condimentati supa cu sare si piper si fierbeti-o la foc mic pana cand se inmoaie nautul si pastele sunt fierte.


In acest moment, daca supa este putin prea groasa, adaugati niste apa clocotita ca s-o subtiati. Daca e nevoie, adaugati sare si piper.


Serviti supa stropita cu ulei de masline. Este delicioasa cu frunze de busuioc proaspat rupte deasupra. Un adevarat ospat!
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Spaghetti cu fructe de mare

Fierbeti pastele in multa apa cu un varf de sare conform timpului indicat pe ambalaj. Secretul meu

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Pizza pe paine

Painea se inmoaie in lapte, daca este foarte uscata, apoi se aranjeaza intr-o tava. Feliile de

1 vot    0 comentarii
25 min
Paste si pizza

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o ceapa mica
  • curatata si tocata marunt
  • o tulpina de telina
  • curatata si tocata marunt
  • 1 catel de usturoi curatat si tocat marunt
  • ulei de masline extravirgin
  • frunzele de la un fir de rozmarin proaspat
  • tocate marunt
  • 2 conserve de naut a cate 400 g
  • 500 ml supa de pui
  • 100 d ditalini sau alte paste mici pentru supa
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • optional: frunzele de la o mana mica de busuioc sau patrunjel proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina

Salata Boeuf

Se fierb toate ingredientele impreuna ( legumele ) avand grija sa fie facuti cartofii care se fac

3 voturi    1 comentariu
15 min
Salate

Salata gurmand

Toate componentele de mai sus se taie in forma de pai se adauga maioneza, se amesteca (de preferinta)

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate

Salata forte

Limba se fierbe in apa cu sare, frunze de dafin, piper negru boabe. Vinata se taie cuburi si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Macaroane cu carne

Macaroane cu carne

Punem intr i cratita ulei sa se incalzeasca si sotam ceapa, morcov si usturoi. Adaugam carnea tocata si sotam pentru cateva minute amestecand

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Pastitio

Pastitio

Curatam, spalam si taiem marunt ceapa si usturoi. Punem ulei in tigaie/cratita sa se ncinga si adaugam ceapa, usturoi si sare. Calim

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne