autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pasta e ceci

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
o ceapa mica, curatata si tocata marunt, o tulpina de telina, curatata si tocata marunt, 1 catel de usturoi curatat si tocat marunt, ulei de masline extravirgin, frunzele de la un fir de rozmarin proaspat, tocate marunt, 2 conserve de naut a cate 400 g, 500 ml supa de pui, 100 d ditalini sau alte paste mici pentru supa, sare marinata si piper negru proaspat macinat, optional: frunzele de la o mana mica de busuioc sau patrunjel proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti ceapa, telina si usturoiul intr-o cratita cu putin ulei de masline extravirgin si cu rozmarinul caliti-le la foc foarte mic, cu capac, circa 15-20 de minute, pana cand s-au inmuiat toate legumele, fara sa se rumeneasca. Scurgeti bine nautul si clatiti-l cu apa rece, apoi adaugati-l in cratita si turnati deasupra supa de pui. Fierbeti la foc mic o jumatate de ora, apoi scoateti jumatate din naut, folosind o lingura cu gauri, si puneti-l deoparte intr-un bol.


Zdrobiti legumele si nautul cu un pisalog sau in robotul de bucatarie si puneti piureul inapoi in cratita. Adaugati nautul intreg pus deoparte si pastele, condimentati supa cu sare si piper si fierbeti-o la foc mic pana cand se inmoaie nautul si pastele sunt fierte.


In acest moment, daca supa este putin prea groasa, adaugati niste apa clocotita ca s-o subtiati. Daca e nevoie, adaugati sare si piper.


Serviti supa stropita cu ulei de masline. Este delicioasa cu frunze de busuioc proaspat rupte deasupra. Un adevarat ospat!
-->
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Pizza taraneasca

Se prepara un aluat putin mai consistent decta cel de clatite, dintr-un ou si faina si apa. Se lasa

28 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Gnocchi gratinati

Gnocchi ii fierbem 3-4 minute pana ce vin sus,ii luam cu un spumar ii amestecam cu ulei de masline,si

0 voturi    4 comentarii
35 min
Paste si pizza

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o ceapa mica
  • curatata si tocata marunt
  • o tulpina de telina
  • curatata si tocata marunt
  • 1 catel de usturoi curatat si tocat marunt
  • ulei de masline extravirgin
  • frunzele de la un fir de rozmarin proaspat
  • tocate marunt
  • 2 conserve de naut a cate 400 g
  • 500 ml supa de pui
  • 100 d ditalini sau alte paste mici pentru supa
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • optional: frunzele de la o mana mica de busuioc sau patrunjel proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina

Salata Boeuf

Se fierb toate ingredientele impreuna ( legumele ) avand grija sa fie facuti cartofii care se fac

3 voturi    1 comentariu
15 min
Salate

Salata gurmand

Toate componentele de mai sus se taie in forma de pai se adauga maioneza, se amesteca (de preferinta)

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate

Salata forte

Limba se fierbe in apa cu sare, frunze de dafin, piper negru boabe. Vinata se taie cuburi si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate
Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Spirale cu sunca si cascaval

Spirale cu sunca si cascaval

Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu! Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paste integrale cu legume

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic de parmezan

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi