autor:

valentina ionita

» » Paste si pizza

Paste cu sos de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
250 g spaghete fara ou (se pot folosi orice fel de paste care nu contin ou), 300 g ciuperci conservate la borcan sau ciuperci proaspete, 200 g cascaval vegetal forma (este singurul care nu contine proteina din lapte), un ardei gras,capia sau gogosar, 2 linguri patrunjel verde tocat, o ceapa, 4-5 catei de usturoi, 2 rosii, suc de rosii, pasta de tomate, ketchup dupa gust, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

26 voturi

 

Mod de preparare

Spaghetele se fierb in apa rece cu putina sare si o lingura de ulei.


Intotdeauna pastele se fierb fara capac si dupa ce se scurg de apa in care au fiert nu se mai clatesc cu apa rece.


Dupa ce spaghetele au fiert, acestea se scurg de apa in care au fiert si se aseaza intr-un castron,platou sau cratita...


Pentru servire puteti amesteca spaghetele direct cu sosul sau sa adaugati sosul direct in farfurie.


Ceapa si ciupercile se inabusa bine in 3-4 linguri ulei de masline ,se adauga ardeiul gras,rosiile taiate cubulete,usturoiul tocat marunt,100 g cascaval taiat cubulete (restul de 100g cascaval se pastreaza pentru servire), sucul de rosii,pasta de tomate sau bulionul dupa gust.


Se potriveste de sare, piper, condimente si se adauga patrunjelul tocat marunt. Daca sosul este prea gros se mai adauga putina apa fiarta in sos.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    Este o mancarica speciala, foarte simplu de facut, si iese super, in zilele de post este excelenta, promit ca o voi mai face..Pofta buna si voua..

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana Harastasan , 05 martie 2014

    ATENTIE MARE! desi se numeste cascaval vegetal are proteine din lapte! Cititi cu mare atentie ingredientele! Eu am patit-o pe pielea mea, dupa ce am specificat clar ca vreau de post

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

    Multumesc mult...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

    Foarte aromate si apetisante!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      MInunat in aceasta perioada.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Multumesc...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Va multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Foarte gustase. Eu adaug si cateva ciupercute.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Imi plac pastele cu legume, sunt foarte gustoase.

    • Nicolae

      Nicolae (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

      sunt foarte bune si se pot face cu diverse sosuri

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

26 voturi

Ingrediente

  • 250 g spaghete fara ou (se pot folosi orice fel de paste care nu contin ou)
  • 300 g ciuperci conservate la borcan sau ciuperci proaspete
  • 200 g cascaval vegetal forma (este singurul care nu contine proteina din lapte)
  • un ardei gras,capia sau gogosar
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • o ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • suc de rosii
  • pasta de tomate
  • ketchup dupa gust
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...



Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Mamaliga cu branza si omleta la cuptor

Mamaliga cu branza si omleta la cuptor

Se pune apa la încălzit în oala în care preparăm mămăliga. Adăugăm usturoiul, sarea şi uleiul. Dacă punem

1 vot    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Taitei cu spanac si somon

Taitei cu spanac si somon

Se pun taiteii la fiert intr-un vas cu apa. Intre timp, se caleste spanacul cateva minute cu putin unt. Separat, se prepara somonul

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste