autor:

valentina ionita

» » Paste si pizza

Paste cu sos de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
250 g spaghete fara ou (se pot folosi orice fel de paste care nu contin ou), 300 g ciuperci conservate la borcan sau ciuperci proaspete, 200 g cascaval vegetal forma (este singurul care nu contine proteina din lapte), un ardei gras,capia sau gogosar, 2 linguri patrunjel verde tocat, o ceapa, 4-5 catei de usturoi, 2 rosii, suc de rosii, pasta de tomate, ketchup dupa gust, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

28 voturi

Mod de preparare

Spaghetele se fierb in apa rece cu putina sare si o lingura de ulei.


Intotdeauna pastele se fierb fara capac si dupa ce se scurg de apa in care au fiert nu se mai clatesc cu apa rece.


Dupa ce spaghetele au fiert, acestea se scurg de apa in care au fiert si se aseaza intr-un castron,platou sau cratita...


Pentru servire puteti amesteca spaghetele direct cu sosul sau sa adaugati sosul direct in farfurie.


Ceapa si ciupercile se inabusa bine in 3-4 linguri ulei de masline ,se adauga ardeiul gras,rosiile taiate cubulete,usturoiul tocat marunt,100 g cascaval taiat cubulete (restul de 100g cascaval se pastreaza pentru servire), sucul de rosii,pasta de tomate sau bulionul dupa gust.


Se potriveste de sare, piper, condimente si se adauga patrunjelul tocat marunt. Daca sosul este prea gros se mai adauga putina apa fiarta in sos.
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Fusili cu brinza la cuptor

Se fierb in apa cu sare macaroanele, conform indicatiilor de pe pachet. Se pun la scurs. Separat,

1 vot    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Spaghete cu brânză feta

(2 porții) Pentru început se fierb spaghetele conform indicaților de pe ambalaj. Feta

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    Este o mancarica speciala, foarte simplu de facut, si iese super, in zilele de post este excelenta, promit ca o voi mai face..Pofta buna si voua..

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana Harastasan , 05 martie 2014

    ATENTIE MARE! desi se numeste cascaval vegetal are proteine din lapte! Cititi cu mare atentie ingredientele! Eu am patit-o pe pielea mea, dupa ce am specificat clar ca vreau de post

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

    Multumesc mult...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

    Foarte aromate si apetisante!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      MInunat in aceasta perioada.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Multumesc...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Va multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Foarte gustase. Eu adaug si cateva ciupercute.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Imi plac pastele cu legume, sunt foarte gustoase.

    • Nicolae

      Nicolae (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

      sunt foarte bune si se pot face cu diverse sosuri

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

28 voturi

Ingrediente

  • 250 g spaghete fara ou (se pot folosi orice fel de paste care nu contin ou)
  • 300 g ciuperci conservate la borcan sau ciuperci proaspete
  • 200 g cascaval vegetal forma (este singurul care nu contine proteina din lapte)
  • un ardei gras,capia sau gogosar
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • o ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • suc de rosii
  • pasta de tomate
  • ketchup dupa gust
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

5 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Spirale cu sunca si cascaval

Spirale cu sunca si cascaval

Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu! Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paste integrale cu legume

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic de parmezan

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi