Paste cu sos de vanilie si nuca

Timp pregatire
70 minute
Paste cu sos de vanilie si nuca

Ingrediente

  • 100-150 gr paste (eu am folosit scoici de la Hutton)
  • 1 cana lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 4-5 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita unt + pentru uns vasul
  • 1 lingurita cappucino

Mod de preparare

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute. Cand sunt gata le scurgem bine de apa. Cat timp fierb pastele pregatim sosul. Intr-un castron punem zaharul, amidonul, extractul de vanilie si cateva linguri din lapte.

Le amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase de amidon, iar restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon si il lasam pe foc pana da 3-4 clocote. Tragem sosul de pe foc, incorporam untul, apoi pastele fierbinti si coaja rasa de lamaie.

Ungem un vas micut de ceramica cu unt si presaram cam 2 linguri de nuca macinata. Turnam amestecul de paste cu sos, iar deasupra mai punem putina nuca macinata si cappucino. Dam vasul in cuptorul incins pentru 20 de minute, la o temperatura potrivita.

Il scoatem dupa acest timp, lasam sa se raceasca apoi servim.

Eu am gustat si cald si rece si imi place rece :).

Reteta pregatita de Rocsi @www.rocsyinbucatarie.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise