Incepem prin a prepara sosul de pesto.
Cand ne grabim sau daca facem o cantitate mai mare o data, il facem in robot. Pur si simplu adaugam toate ingredientele si apasam pe buton. In cateva secunde este gata. Gustam, dregem gustul daca este cazul, mancam. Atat de simplu :).
Dar daca este timp, preferam sa folosim mojarul. Sosul nu trebuie sa fie extrem de fin, ca sa se simta mai bine aromele. In mojar se piseaza mai intai mugurii de pin, dupa care adaugam frunzele de busuioc si usturoiul pisat si le frecam impreuna pana se maruntesc bine si aproape ca devin pasta. Se adauga parmezanul ras si ulei de masline cat sa dam consistenta dorita sosului. Dureaza putin mai mult, dar merita.
Revenind la paste, noi le preferam pe cele proaspete. Tagliatelle, penne, spaghetti etc. Nu conteaza. Ba chiar mai folosim si din cele uscate. Unul dintre target-urile propuse pentru anul ce vine este sa facem pastele in casa.
Asadar, pastele se fierb, conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Cand sunt fierte al dente, se strecoara, pastrand o cana din apa in care au fiert, si se amesteca cu pesto de busuioc, in proportia care va place. La nevoie, se mai adauga putin din lichidul pastrat.
Se servesc fierbinti, cu sau fara parmezan deasupra. Dar musai cu un pahar de vin bun. Am zis :).
Pofta buna!
http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii