Paste cu ton și păstrăv afumat

Timp pregatire
70 minute
Paste cu ton și păstrăv afumat

Ingrediente

  • 100g paste Hutton scoici
  • 1 conservă de ton în apă scursă bine (150g greutate neta, adica numai tonul, fără lichid)
  • 50g păstrăv afumat rupt fâșii (aveți grijă să îndepărtați oasele)
  • 20g capere clătite în apă și scurse bine/ cam 1 lingură plină
  • 50g măsline Kalamata fără sâmburi (12-15 bucăți)
  • 3 căței de usturoi
  • 3-4 fileuri de anșoa
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri vin alb
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • parmezan ras pentru presărat la final

Mod de preparare

Am umplut pe trei sferturi o cratiță mai mărișoară (cam de 1,5kg) cu apă, am adăugat o lingură de sare și am pus-o la fiert pentru paste. În timpul ăsta am tocat mărunt usturoiul, fileurile de anșoa, măslinele și caperele și le-am pus să se călească cam 1-2 minute într-o tigaie încinsă în care am turnat uleiul de măsline. Am adăugat păstrăvul afumat și tonul, vinul și zeama de lămâie, le-am amestecat și am dat focul puțin mai tare, să se evapore alcoolul din vin, apoi le-am dat la o parte de pe foc până au fost gata și pastele.

Când apa a început să bulbucească am pus pastele la fiert, fix 6 minute. Am pus la loc pe foc tigaia cu sosul de pește, am pus pastele pe care le-am luat cu o paletă, să nu torn toată apa (și nu, n-am aruncat apa în care au fiert pastele, pentru că mai aveam nevoie de ea), am adăugat sarea și piperul și am mai pus din apa în care au fiert pastele cam 3-4 linguri. Le-am amestecat pe toate bine, să se prindă unele de altele, cam 2 minute. Nu vă fie teamă să mai adăugați puțină apă din cea în care au fiert pastele dacă vi se pare că nu este suficient sos. Pastele trebuie să aibă sos de ajuns, nu trebuie să fie uscate, că nu-s bune. Pe măsură ce stau, ele mai absorb din sos, de aceea capătă aspectul acela uscat, așa că și mai bine ar fi să fie servite imediat. Am pus pastele în farfurie și am ras puțin parmezan. Și da, le-am servit imediat, n-am mai stat degeaba.

Cam asta a fost tot. Bune rău de tot pastele astea cu pește. Dacă nu mă credeți, întrebați-o pe Ralu, ea știe :P.

Data viitoare mă gândesc să încerc și niște paste dulci, hmmmm, n-am mai mâncat de-o veșnicie. Mai studiez problema ;). Până atunci ...

Poftă bună!

Reteta pregatita de Mariana @www.mariana-kitchening.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise