Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 pastravi eviscerati
  • 2 catei de usturoi
  • 4 felii de lamaie
  • orez salbatic
  • 1ceapa
  • putina telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare de mare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 cubulet de unt
  • 1 lingurita curry
  • Pentru sosul de lamaie:
  • coaja de la 5 lamai
  • 50 ml ulei masline
  • 50 ml apa
  • un varf lingurita sare
  • un varf lingurita zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de care am servit un orez salbatic cu legume. Am servit pestele alaturi de un sos special de lamaie. Ce ziceti? V-am facut pofta? :)

Vom incepe mai intai cu sosul de lamaie, pentru ca aveti putin de munca la el. Folosind un peeler luati coaja de la 5 lamai spalate in prealabil. Incercati sa nu decojiti si partea alba.

Fierbeti coaja de lamaie in 5-6 ape. Acest procedeu este necesar pentru a lua din amareala si ceara de pe coaja lamaiei. Cand apa fierbe, introduceti coaja de lamaie si lasati-o sa fiarba 1 minut, maxim 2.

Dupa aceea adaugati toate ingredientele intr-un mixer vertical si amestecati timp de 2-3 minute pana ce obtineti un sos fin.

Acum ca sosul este gata va puteti apuca de peste. Condimentati pastravii cu sare mare, piper, cimbru, iar in taietura de pe abdomen introduceti usturoi maruntit si cate 2 felii de lamaie si patrunjel. Introduceti fiecare peste in folie de aluminiu unsa cu ulei de masline si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 35 minute. Dupa 20 de minute desfaceti folia de aluminiu pentru a se rumeni putin pestele la exterior.

Pentru orez trebuie sa fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Separat caliti in ulei de masline si putin unt ceapa, morcovul si telina taiate cubulete micute. Focul trebuie sa fie mic pentru a nu se arde legumele. Dupa 10 minute puteti adauga si ardeiul kapia taiat cubulete. Apoi adaugati si orezul si condimentati cu sare si curry dupa gust. Amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise